Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Döntött a kormány: megépül a keleti elkerülő

Huszár Hajnal | 2023.08.01.

24 közúti beruházás azonnali elindítása mellett döntött a kormány – adta hírül az országos sajtó a Magyar Közlöny hétfő este megjelent száma alapján. A kormányhatározat szerint az egyik fejlesztés a

Pápa keleti elkerülő Repülőtéri bekötő út körforgalmi csomópontja és 832. sz. út közötti szakasz fejlesztésének előkészítése.

A határozat szerint a Kormány – a  Magyarország szomszédságában zajló háború idején a  rezsicsökkentés megvédése és a  honvédelmi célok teljesítése érdekében szükséges költségvetési intézkedésekről szóló határozat alapján elvégzett közútfejlesztési beruházások felülvizsgálatára tekintettel egyetért a megjelölt  közútfejlesztési beruházások kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési jelentőségével.


A kormányhatározat értelmében a beruházások előkészítése 2024.  évi részének finanszírozása érdekében legfeljebb 12,5 milliárd forint áll rendelkezésre, a 2025-2027 években pedig meghatározott ütemezés szerint 35 milliárd forintot biztosít a kormány a központi költségvetésében a fejlesztések megvalósítására, köztük a pápai keleti elkerülő megépítésére.
Természetesen a részleteknek utánajárunk és tájékoztatjuk olvasóinkat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: