Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dr. Kovács Zoltán: a magas részvételi arány erősíti a győztes legitimitását

Huszár Hajnal | 2024.06.09.

Országosan 42,04 százalékos részvételi arány mutatkozott a szavazáson 15 órakor, városunkban pedig még ennél is többen vettek részt eddig a választásokon: 43,78 százaléka a szavazópolgároknak.


Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő még ebéd előtt leadta szavazatát a Napsugár Bölcsődében működő egyik szavazóhelyiségben.
-Én mindig azzal a gondolattal dobom be a szavazólapot, hogy eredményes a voksom és a végén az jön ki, hogy jól döntöttem, mert a győztesre szavaztam – közölte érdeklődésünkre.
A ma zajló két választással kapcsolatban elmondta, az európai parlamenti választás a béke vagy háború kérdéséről szól.


-Mi azt mondjuk, hogy a béke pártján állunk, fegyverszünetre és a béketárgyalások megkezdésére van szükség. Ha ez nem így történik, akkor belesodródunk a háborúba. Az önkormányzati választás a helyi demokrácia ünnepe, a kérdés arról szól, milyen képviselők kerülnek be a testületbe és milyen polgármester vezeti a várost. Az elmúlt időszak eredményei azt mutatják, hogy meg lehet adni a bizalmat továbbra is dr. Áldozó Tamásnak és az általa vezetett képviselőknek.
A politikus kiemelte, örül a nagy részvételi aránynak, hiszen ez erősíti a győztes legitimitását.


A pápai választópolgárok 19 óráig adhatják le szavazataikat a 31 szavazókörben. A 15 órai adatok szerint a legtöbb választó a 4. számú választókerületben járult az urnákhoz (49,32 százalék), de hasonló részvételi arány mutatkozott eddig a 3. és a 8. választókerületben is, legkevesebben pedig (37,97 százalék) a 6. számú választókerületben mentek el szavazni.


Schmidt Antal a Képző utcában szavazott, meglátása szerint a jövő nemzedékének sorsáról döntenek a választással. Minden szavazólapot kitöltött, bár szerinte sok volt együtt a négy lap. Szerinte a rendszerváltásnak úgy kellene működnie, hogy nyolcévente leváltják a vezetőséget. 


Kamondi Edit a Vajdán szavazott, vele érkezett fia, aki első alkalommal vehetett részt a választásokon. Mint mondta, minden választáson részt szokott venni, fontosnak érzi, hogy éljen szavazati jogával. Most is figyelemmel kísérte a kampányt, tájékozódott a jelöltekről és tudta, kinek a neve mellé húzza a ikszet. Azt is elárulta, ő elégedett a várossal, nem tud rosszat mondani a pápai helyzetről. 
Az első szavazó Kamondi Bence izgalommal készült a választásra, szerinte felemelő érzés, hogy szavazatával részt vehet a jövő alakításában. Ő is követte a kampány eseményeit és úgy lépett be a szavazófülkébe, hogy tudta, kire fog szavazni.
 


 • Friss hírünk
  ZENE

  Céline Dion és az SPS szindróma

  A világhírű kanadai énekesnő, Céline Dion (1968) nevéhez olyan...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: