Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dr. Áldozó Tamás: Amíg én vagyok a polgármester, nem lesz akkumulátor alkatrésszel kapcsolatos tevékenység a Béke téren

Huszár Hajnal | 2024.05.31.

Török Zsoltnak egyetlen szavát sem kell elhinni, ő a korábbi viselt dolgai miatt ügyvezetéstől eltiltott tulajdonosa a Camelot Kft-nek, jogügyletet a gazdasági társaság nevében nem köthet – reagált mai sajtótájékoztatójának elején dr. Áldozó Tamás, miután ma megjelent az egyik pápai portálon Török Zsolt közleménye, mely szerint értékesíteni fogja a volt dohánygyár épületét, kínaiaknak fogja eladni és ott akkumulátor feldolgozással kapcsolatos tevékenység fog folyni. 


A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzati döntések egyértelműen megtiltják az ipari tevékenységet a Béke téri ingatlanon
-Az önkormányzati döntéseken túl, bátran kijelenthetem, hogy amíg én vagyok a polgármester akkumulátor alkatrésszel kapcsolatos tevékenység nem fog folyni a volt Dohánygyárban és nincs az a földi hatalom, ami arra kényszerítene bennünket, hogy egy ilyen döntést elfogadjunk. Nem csak a személyem miatt, hanem, mert ha egy ilyen döntés ellen én a Béke térre kiállok legalább 25 ezer pápait tudok magam mögött – fogalmazott.
Az akkumulátorgyár történetének újbóli előkerülését a városvezető végtelenül szomorúnak nevezte. Mint mondta, nem lehet eltekinteni attól az összefüggéstől, hogy Grőber Attila, a DK és más baloldali pártok jelöltje megválasztása esetén a következő öt évre 75 millió forintot ígért Török Zsoltnak.
-A 75 millió forintot úgy kell érteni, hogy Grőber Attila a gazdasági tevékenységre nem használt ipari épületek utáni adómentességet ígért be megválasztása esetére. Ennek az intézkedésnek a kedvezményezettje a városban 75 millió forint erejéig, öt év adómentességet számítva Török Zsolt – magyarázta. 


A sajtótájékoztatón arról is szólt, képviselőjelölt társaival egy újabb szakaszát zárták le választási kampányuknak.
-Lakossági fórumok sorozatán találkoztunk a pápaiakkal a különböző városrészekben. Ezúton is köszönöm részvételüket, hogy eljöttek, elmondták javaslataikat, ötleteiket és kritikáikat is, képviselőjelölt társaimmal nagyon sokat tanultunk ebből – fogalmazott, hozzátéve, a következő héten még intenzívebben keresik a pápaiakkal való találkozás lehetőségét. A következő öt évre szóló programjukról elmondta, olyanról beszélnek, ami már írott formában is olvasható.


-Ellenzéki ígéretekkel tele a padlás, mi nem ötletbörzét tartunk, hanem olyan terveink vannak, melyeket kutatások, előzetes vizsgálatok, felmérések támasztanak alá. Ez a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia, vagy akár a Huszár lakótelepi rendezési terve. Ezek a dokumentumok megtalálhatók a város honlapján – emlékeztetett, kiemelve, az előző választáson már közzétették azt a programot, ami terveiket keretbe foglalja, ez pedig Esterházy2035, amiben a stratégiai célokat kitűzve határozták meg a fejlesztések irányát és ami összhangban van a másik két dokumentummal.


Arra a kérdésre, hogy ebből mennyi munkát sikerült már elvégezni úgy válaszolt, a program megvalósítását az hátráltatja, hogy a mostani EU-s ciklusban várt források a Brüsszel és magyar kormány közötti vita miatt nem érkeztek meg, amint rendelkezésre állnak a támogatási összegek és megkezdődhet a munka, 25 milliárd forintnyi fejlesztés megvalósíulásáról lehet majd beszélni. Kiemelte, az Esterházy2035 program mind a 12 pontjában előre lépett a város az elmúlt öt évben, a legnagyobb előrelépést azonban a zöldterületek fejlesztése terén érték el.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: