Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dr. Áldozó Tamás: Tervezzük az útfelújítás folytatását

Huszár Hajnal | 2024.05.17.

Az elmúlt hetekben négy nagy forgalmú hegyi út és a Tamás utca murvás felületét javították fel bitumenemulziós bazaltzúzalékkal. Az aszfaltburkolathoz hasonló járófelület jelentősen komfortosabbá és biztonságosabbá tette a közlekedést a beavatkozással érintett helyeken. A hegyi utak mellett nem véletlenül került az első körös munkába a Tamás utca.


-A városban vannak olyan utcák, ahol a telekalakítást az önkormányzat végezte, így az infrastruktúra megépítése, köztük az út megépítése is az önkormányzat feladata. A Tamás utca is ilyen utca – magyarázta a városvezető, figyelmeztetve, vannak olyan utcák, ahol magánerős telekalakítás történt, ott a lakók dolga az út megépítése.

-Ez a beavatkozás ugyan nem útépítés, de bazaltzúzalékos útfelújítással legalábbis részlegesen teljesítettük azt a feladatunkat, amit korábban vállaltunk – közölte. Felidézte, a költségvetés februári elfogadásakor még nem volt forrása a városnak erre a munkára, de már akkor készültek arra, hogy a zárszámadáskor elfogadandó pénzmaradvánnyal tudnak gazdálkodni és erre a célra is forrást biztosítani. Így az első körben 49 millió forintból 8000 négyzetméternyi utat tudtak megújítani ezzel a technológiával, bár minden képviselő támogatását nem élvezte az útfelújítás terve.


A munkálatok május elején lezajlottak, a városvezető pedig már a folytatást tervezi.
-Már akkor elmondtuk, hogy ehhez a technológiához megfelelő hőmérséklet kell, ez pedig májusra jöhet el. Akik nem fogadták el a döntésünket, azt a megjegyzést tették, hogy ez a választási kampányra való tekintettel készült. Azért, hogy ez továbbra se merülhessen fel, azt a javaslatot tettem a kollégáim számára, hogy a június 20-ai képviselő-testületi ülésen – ami már a választások után lesz – tekintsük át a költségvetésünket és a rendelkezésre álló tartalékokból egy hasonló összegű megrendeléssel folytassuk ezt a munkát – jelentette ki dr. Áldozó Tamás.


Egy újabb 50 millió forintos keretből újabb 9-10 ezer négyzetméternyi utat lehet a bazaltzúzalékos technológiával felújítani és a polgármester azt is tervezi, hogy ezek az útfelújítások a Tamás utcaihoz hasonló karakterű utcákban zajlanak a város területén. Mindez azt jelenti, hogy az idei évben 100 millió forintot fordít az önkormányzat a tartós megoldást ígérő bazaltzúzalékos útfelújításra.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: