Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dr. Áldozó Tamás a helyi Fidesz jelöltje

Huszár Hajnal | 2024.02.28.

A Fidesz Pápai Csoportja ismét dr. Áldozó Tamást jelöli polgármesternek – jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester.
Dr. Kovács Zoltán a Fidesz irodában arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a párt helyi csoportja a napokban – az elnökség javaslatára – ismét a jelenlegi városvezetőt jelöli polgármesternek a június 9-én tartandó választásokon. Mint mondta, a jelölést a választási egyeztető bizottság is jóváhagyta, a KDNP helyi szervezete pedig szintén őt javasolja, így a 2024-es önkormányzati választásokon a Fidesznek és a KDNP-nek közös jelöltje lesz.


A képviselő kiemelte, dr. Áldozó Tamással évtizedek óta együtt dolgozik, polgármestersége idején alpolgármesterként dolgozott vele, de a jó együttműködés megmaradt akkor is, amikor főispáni, országgyűlési képviselői, államtitkári feladatokat látott el.
-Ennek a közös munkának nagyon sok eredménye volt, ezt lehet látni a városon  – tette hozzá dr. Kovács Zoltán, aki úgy fogalmazott, a város fejlesztésének egyik kiemelt időszaka volt az elmúlt öt év. Ekkor zajlottak a Zöld Város programok, a közlekedésfejlesztési projektek és a gazdaság fejlesztését célzó beruházások – sorolt fel néhányat a nagy feladatokból.
-Én dr. Áldozó Tamást ajánlom és javaslom polgármesternek a 2024-29 közötti időszakra – jelentette ki dr. Kovács Zoltán.


A helyi Fidesz jelöltje felidézte, 1988-89-ben kezdett foglalkozni a politikával, 1994-ben önkormányzati képviselőnek választották a Vajdán, 1998 óta pedig alpolgármesterként tevékenykedett dr. Kovács Zoltán akkori városvezető mellett. Polgármesterként 2011 óta dolgozik a városért.
-30 évvel ezelőtt kezdődött az a munka, amelyben 2011-ig az volt a feladatom, hogy önkormányzati képviselőként, bizottsági elnökként, alpolgármesterként dr. Kovács Zoltán munkáját támogassam. Az elmúlt 13 évben ezt a támogatást dr. Kovács Zoltántól, mint országgyűlési képviselőtől, államtitkártól, kormánymegbízottól visszakaptam.
Dr. Áldozó Tamás szerint ez az együttműködés az elmúlt években jól vizsgázott és sok benne még a tartalék, sok közösen elvégzendő feladatuk van még.


A helyi Fidesz jelöltje megköszönte a korábbi választásoknál kapott bizalmat a pápaiak többségének és a mostani választási eljárás elején a Fidesz pápai közgyűlésének támogatásáért is köszönetet mondott. Kérdésünkre elmondta, a helyi csoportjukban tartott titkos szavazáson igen nagy többségben szavaztak rá, mindössze két tartózkodás történt (az egyik saját maga volt).
Dr. Áldozó Tamás arról is tájékoztatott, hogy március 8-án közgyűlésük dönteni fog az önkormányzati választásokon indítandó képviselőjelöltek személyéről. Annyit már most biztosan állított, ha újra őt választják polgármesternek, alpolgármesternek ismét Unger Tamást fogja jelölni. 

Áldozó Tamás Pápán született, a tókerti általános iskolába járt, majd a Petőfi Sándor Gimnáziumban érettségizett. További tanulmányai során könyvtáros, magyartanári, jogász és közgazdász diplomákat szerzett.
Áldozó Tamást 1994-ben a Vajda Péter lakótelepen választották önkormányzati képviselőnek, majd a mandátumát egészen 2019-ig megőrizte, amikor már nem indult újra a választókerületben. 1994 és 1998 között az Ügyrendi Bizottság elnöke és az Oktatási, Kulturális és Vallási Bizottság tagja volt. 1998-ban dr. Kovács Zoltán alpolgármesternek jelölte, ezt a tisztséget 2011 márciusáig töltötte be, amikor első megválasztását követően letette a polgármesteri esküt. Városvezetői pozíciójában a pápai választók 2014-ben és 2019-ben is megerősítették.
Áldozó Tamás 1998 óta a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja, 26. éve a közgyűlés legnagyobb frakciójának, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának a vezetője. 2015-16-ban és 2020 óta az Európa Tanács szervezeti egységeként Strasbourgban működő Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának teljes jogú tagja.
Áldozó Tamás a közel 1700 magyarországi önkormányzatot tömörítő Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének nemzetközi kapcsolatokért felelős társelnöke.

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: