Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Müller Ádám | 2024.04.25.

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon. A legújabb törvény egyaránt szabályozza a közberuházásokat és a magán építkezéseket, felújításokat. A jövőben a településkép kialakításáról az illetékes hatóság és a szakma dönt.

Az új, 2023-ban elfogadott, majd 2024. október elsején hatályba lépő, a magyar építészetről szóló törvény példátlanul, de építész szakmai elvek mentén szigorítja, hogy mi épülhet Magyarországon. Egyaránt szabályozza a legnagyobb közberuházásokat és a legkisebb magán építkezéseket, felújításokat is.

A törvény értelmében nem elég csak a szigorított szabályoknak megfelelni, hanem az illetékes főépítész és tervtanács hozzájárulásával is rendelkezni kell. Ha ez nincs meg, vagy a szabályokat nem tartják be, nem lehet építkezni.

A jövőben a településkép és az illeszkedés maximális szinten fog érvényesülni, amelyről nem a rosszindulat vagy az irigység, hanem az illetékes hatóság és a szakma dönt majd. Aki ezek után építkezik vagy felújít, a szigorú szabályoknak kell hogy megfeleljen, nem pedig a kéretlen kritikusoknak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: