Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

EB-re készülnek a cselgáncsozók

Haraszti Gábor | 2024.05.11.

A legkisebb, általános iskolás korosztály számára rendezett barátságos vetélkedést a Pápai Judo Akadémia, melyre meghívást kapott a koroncói Tutti Judo Klub. A pápai egyesület formagyakorlat versenyzői ma a lengyelországi Radomban lépnek tatamira.

A délelőtt célja a versenylehetőség biztosítása és a tapasztalatszerzés volt. Ennek a korosztálynak életkorukból fakadóan még nem lehet versenyt rendezni, de az ilyen baráti vetélkedésekben megízlelhetik a versenyzés ízét – tájékoztatott Mezei Csaba, szakmai vezető, akitől megtudtuk, a kata (formagyakorlat) magyar bajnokságon ismét remekeltek a pápai katások, hiszen a hét megrendezett kategóriából négyet megnyertek, így toronymagasan a bajnokság legeredményesebb csapata lettek.

– Kampel Eszter és Ősz Regina folytatta jó sorozatát – ebben az évben minden versenyt megnyertek, ahol indultak –  megszerezték életük első magyar bajnoki címét .A Mezei lányok, Dorina és Virág szintén nagyon fontos győzelmet arattak a katame no kata-ban, bebizonyítva, hogy jelenleg ők a legjobb magyar páros a kategóriájukban – mondta a sportolók egyik felkészítője. 

Az akadémia két veterán versenyzője, Mezei Lajos és Mezei Csaba két kategóriában indult, jó szokásukhoz híven ebben az évben is megelőzték versenytársaikat, így a nap mérlege négy arany, és egy ezüstérem lett.

A cselgáncsozók számára a következő állomás az Európa-bajnokság előtti utolsó nagy nemzetközi verseny, a lengyelországi Radomban lesz ma, május 11-én. A felkészülésben ezúttal az egyetlen aktív magyar EJU bíró, Pados Róbert segítette sportolóikat.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: