Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

EB kvalifikációt ért az ezüstérem

Haraszti Gábor | 2023.02.21.

Répcelakon rendezték a shinkyokushin felnőtt és junior magyar bajnokságot. A megmérettetésen a Griff SE karatékája, Bóka Viktória második helyen végzett, így kijutott az Európa-bajnokságra.

A kupa egyben kvalifikációs verseny is volt a felnőttek számára a 2023-as Eb-re, amit április 1-jén Göteborgban rendeznek meg.

– Közel 40 klubból 100 induló érkezett a versenyre, Viki női -65 kilogrammos súlycsoportjába kilencen neveztek – tájékoztatott Szalóki Sándor, az egyesület vezetője. – A bajnokság a mi szempontunkból jól indult, hiszen első küzdelmét fél percen belül két KO-val nyerte. Második győzelmét egyhangú bírói döntéssel három perc alatt vívta ki a rutinos, rendező klub színeiben induló karatéssal szemben. Harmadik küzdelme ígérkezett a legnehezebbnek, hiszen a döntőben a regnáló Európa-bajnokkal, Szalay Bertával találkozott. Az első három percet követően nagy csata után döntetlent ítéltek a bírók. A két perces hosszabbításban sajnos Viki nem tudott felülkerekedni riválisán, így második helyen zárta a versenyt, de így sem vagyunk elkeseredve, mert az ezüstérem Eb-kvalifikációt ért számára.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: