Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Egy hét a mackók jegyében

Horváth Andrea | 2024.02.06.

Van egy népi hiedelem, amely szerint ha február másodikán a medve, ha kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, még sokáig tart a tél, viszont ha felhős az ég, akkor korán jön a tavasz. A Jókai Mór Városi Könyvtárban ehhez kapcsolódóan ezen a héten mackós foglalkozásokat tartanak az érdeklődő kisiskolásoknak és óvodásoknak tánccal, mesével és kézműves foglalkozással.

 

A keddi és szerdai alkalmakra a katolikus iskola diákjai jelentkeztek be. A gyerekeket Csiszárné Gyarmath Anett fogadja, aki először beszélget a rendkívül kommunikatív kisdiákokkal a medvékhez kapcsolódó hiedelmekről, a mackók szokásairól, majd egy kis táncos-zenés-mozgásos feladatot követően mesét hallgatnak.

 

A gyermekkönyvtáros a Medve látogatója című mesét választotta a gyerekeknek, a történet szerint a morgós medve nem szereti a vendégeket, elüldöz mindenkit, ám végül egy állhatatos kisegérrel igaz barátságot köt. A mese két szereplője, a mackó és az egér, minden alkalommal két diák és két kesztyűbáb segítségével elevenedik meg.

Természetesen nem hiányozhat a kézműveskedés sem, a gyerekek egy ötletes darabbal térhetnek haza, egy barlangjába bújó, vagy épp onnan kibújó medvét készíthetnek.

 

Csiszárné Gyarmath Anett elmondta, a foglalkozásokra közel 150 gyerek regisztrált.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: