Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Egy kicsit mindenki pápai – az Országjáró is

Horváth Andrea | 2023.02.11.

Pápáról jelentkezett ma a Kossuth Rádió Országjáró című műsora. Ahogy arról már beszámoltunk, a délelőtti beszélgetések főként Petőfi Sándorról, az egykori pápai diákról és a helyi emlékekről szóltak a Petőfi bicentenárium jegyében. A déltől fél háromig tartó pihenő után az Esterházy-kastély elől jelentkezett Domokos István, ahol Boros Katalinnal, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetőjével beszélgetett, aki aztán felkötötte a pápai szalagot az Országjáró Vándorbotra. A szalag felirata magért beszélt: Egy kicsit mindenki pápai.

Taracközi Kinga riporter többször is bejelentkezett az Esterházy-kastélyból, szó esett többek között a kápolnáról, a Nemcsics Antal kiállításról és a legyezőnyelvről is. A Fő téren kihelyezett sátorban pedig a műsor szerkesztői, Czifra Szilvia és Domokos István beszélgetett a pápai riportalanyokkal. 

Csiszár Gyula kovácsmester elmondta, hogy nemcsak a kalapáccsal üti a ritmust, de szabadidejében rockbandában is énekel, Tóth Kálmán a Hagyományok Hegyéről mesélt, Pap Gabriella, a gyűjteményi könyvtár munkatársa pedig városnéző sétákat vezetett, mesélt a hallgatóknak többek között az Ókollégiumról és a közlékről.

Az S.K Társulatot Nagy Imre mutatta be, Terebesi József a Bakancsos Természetjárókról és bakonyi kirándulóhelyekről beszélt, Lőrincz András a Bakonyalja Népművészeti Egyesületet, Bolla Kálmán pedig a Pápai Huszáregyesületet képvislete.Szabó Kraker László összetéveszthetetlen képei, Mesteri Balázs makrofotói a műsorvezetőket is ámulatba ejtették.

Gyimóti Annával Czifra Szilvia beszélgetett, aki további sikereket kívánt a a pápai világbajnok légtornásznak. Lampért Gábor a Petőfi-bicentenáriumhoz kapcsolódó kezdeményezésére, egy közös szavalásra hívta fel a figyelmet, László Hajnal refis diák pedig a táncos flashmobukról beszélt. Ő volt az utolsó vendége a pápai élő adásnak.

A két műsorvezető elmondta, hogy nagyon jól érezték magukat Pápán, számos kincs került a ládikóba, a találkozások öröme, az érdekes beszélgetések, a pápai lokálpatrióták kincsei.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: