Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Egy középkori német csavargó kalandjai

Horváth Andrea | 2023.04.20.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Petőfi Sándor Gimnázium német nemzetiségi tagozatos diákjai vehettek részt Frank Ildikó színművész egy-egy előadásán ma. A kisebbek egy mesét láthattak, a középiskolások és egy felső tagozatos csoport pedig a híres Till Eulenspiegel csínytevéseit megelevenítő előadást. Az interaktív program a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásának köszönhetően jutott el Pápára.

Frank Ildikó a Temesvári Egyetem német nyelvű színművészeti szakán szerzett diplomát, majd ezt követően a szekszárdi Magyarországi Német Színházhoz szerződött. Közel 20 évig dolgozott itt, 2018 óta pedig szabadúszó színművészként tevékenykedik, elsősorban német nyelvű előadásokat állít össze, de több hazai kőszínháznak is vendégművésze.

Pápán a kisebbek A kis boszi című meséjét tekinthették meg, ez egy zenés, dalos játékos darab. A nagyobbak Till Eulenspiegel kalandjaival ismerkedhettek meg. A német nyelvterület középkori csavargó figurája tréfás kalandokba bonyolódik, például szamarat tanít olvasni vagy épp láthatatlan képet fest. A történetek lényege, hogy kifigurázza az öntelt embereket.

A színművész elmondta, hogy az előadások nyelvezetét mindig a csoportokhoz igazítja. Van, ahol szinte az egész darabot magyarul játssza, csupán néhány német szót tanít, de van, ahol a választékos kifejezéseket is érti a közönség. A pápai diákok eleinte kicsit visszafogottan vettek részt az interaktív történetben, de aztán már válaszoltak a kérdésekre, részesei lettek az előadásnak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: