Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Egy nap, ami más mint a többi

Horváth Andrea | 2022.11.07.

Magyar zeneszerző, karmester, zongoraművész és sakkmester – tudják ki volt ő? Erkel Ferenc, akinek nevét viseli a város ének-zene tagozatos általános iskolája. Az intézmény hagyománya, hogy Erkel Ferenc születésnapjához kapcsolódóan egy rendhagyó iskolai programot szerveznek – így van ez idén is.

Erkel Ferenc 1810. november 7-én született, ez is kiderült abból a vetített képes előadásból, melyet a 8.z osztály tartott az Erkel-nap nyitányaként, majd az elsősök megkapták az iskola jelképét, a kékfestős kendőt, amit aztán büszkén viseltek. Az alsó és felső tagozatosokat külön programok várták.

A kicsik kézműves foglalkozáson vettek részt, az ott készült munkákból kiállítás nyílik majd. Ezt követően Fabók Mancsi Bábszínházának előadását nézhették meg. A hallhatatlanság országa című vásári komédia nagy sikert aratott a gyerekek körében. Az alsósokat a Szironta együttes koncertjével is megörvendeztették. A Szironta együttes egy csengettyűs zenekar, s mivel az Erkelnek is van egy ilyen csoportja, nagy érdeklődéssel várták a fellépést. A koncerten Erkel-művek is felcsendültek.

A felső tagozatosoknak Ki mit tud?-dal indult a nap, volt hangszeres zene, ének, vers és jelenet is. Ezt követően sportversenyekben mérték össze ügyességüket a diákok. Közben az osztályok egymást váltva Pápáról néztek filmeket, az abban látottakról egy online versenyben mérték össze ismereteiket. A napot a Pápai Musical Stúdió műsora zárta az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: