Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Egy órán át ingyenes a piaci parkoló

Huszár Hajnal | 2024.01.03.

Nem változtak a parkolási díjak 2024. január 1-jétől, de bővült a fizető parkolási övezet, hiszen a felújított piactéri parkoló is bekerült a fizető parkolók közé, azzal a kitétellel, hogy 1 órán át díjmentesen lehet itt várakozni. Ez a megoldás biztosítja, hogy a vásárlási, ügyintézési szándékkal érkezők – ha csak 1 órát töltenek itt – továbbra is ingyenesen parkolhassanak. A sorompókkal lezárt parkolót két irányból lehet megközelíteni: a Szabadság utcáról a piaccsarnok és a húsbolt között lehet behajtani, valamint az Ady sétány felől.


A sorompós beléptető rendszer használatáról Bakos László, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. közlekedési forgalomtechnikai szervezője adott tájékoztatást. Emlékeztetett, az önkormányzat a II. díjzónába sorolta a tavaly felújított piaci parkolót, ahol 110 jármű számára van hely. Ez azt jelenti, hogy 1 órán túli várakozás esetén 1 óra parkolásért 300 forintot, fél óráért 150 forintot, negyed óráért pedig 80 forintot kell fizetni.

-A piaci parkolóba történő behajtáshoz a sorompónál felállított terminálon a lila gomb megnyomásával kérhető parkolójegy, ekkor nyílik fel a sorompó. Aki 1 órán belül távozik, annak nem kell fizetnie, a kijáratnál a sorompó automatikusan felnyílik, ha pedig a rendszer nem tudja beazonosítani a járművet – például ha a rendszám nagyon piszkos -, akkor a parkolójegyet be kell helyezni a terminálba és arra nyílik a sorompó – magyarázta a szakember.

Amennyiben a jármű 1 óránál tovább tartózkodik a parkolóban, a díjmentes időn túli időre kell fizetni. Ezt a piaccsarnok épületének sarkánál található díjfizető automatánál tehetik meg az autósok.
-A parkolójegyet a villogó zöld fénnyel jelzett nyílásba kell behelyezni. A rendszer kijelzője megmutatja a fizetendő díj összegét, a járművezető pedig kiválaszthatja, hogy érmével, bankjeggyel, bankkártyával, vagy mobiltelefonnal kíván fizetni. A parkolási díj rendezését követően az automata a parkolójegyet visszaadja, ezt kell aztán a kijáratnál elhelyezett terminálba bedugni – mondta el Bakos László.

A parkolójegyet a piacnál nem kell a műszerfalra jól látható helyre kirakni, de érdemes vigyázni rá, hiszen ha elveszik, a sorompón nem lehet kijutni. Igaz, ez esetben a díjfizető automatánál lehet kérni pótjegyet, de ennek már magasabb, 4200 forintos díja van. 

Fontos tudni, hogy a piaci parkoló területén nem érvényesek a parkolási bérletek és a mozgáskorlátozottakra is az általános szabályok vonatkoznak. Számukra viszont a húsbolt mellett a fizető területen kívül kialakítottak 3 parkolóállást, ahol ingyenesen várakozhatnak időkorlát nélkül.
A piaci parkolónál az első két héten parkolóőrök segítik az autósokat a sorompós rendszer használatában és adnak tájékoztatást a várakozás rendjéről. 


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: