Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
ZENE

Egy tetoválás, melyben emberi hamvak is vannak

dbgroup | 2024.04.21.

A mai cikk témája a kicsit bizar kategóriába tartozik és nem abból a szempontból, hogy egy tetoválás az alapja. Valljuk be, a mai világban inkább már az a ritka, ha valakinek nincs. Pikantériáját nem is az adja, amit ábrázol, nem is az, hogy ki viseli, sőt nem is a tekintetben meglepő, hogy hol található. 

Egyedisége abban rejik, hogy mit tartalmaz a tinta, amivel az énekes magára varratta az adott szimbólumot. A kiindulópont az volt, hogy a Motörhead egykori frontembere, Lemmy Kilmister halála előtt (2015), úgy végrendelkezett, hogy hamvait osszák szét legjobb barátjai között. Az egyik tulajdonos a Metallica frontembere, James Hetfield lett. A 60 éves énekes-gitáros csavart még egyet e meglepő tetten és a középső ujjára tetováltatott a Lemmy hamvaival összekevert tintából egy vaskeresztben látható pikk ászt. James ezzel a tettével utalt a Motörhead egykori slágerére, az Ace of Spadesre, ami az egykori rockzenekar egyik legsikeresebb albumának a címe is. A Telexben arról is olvashatunk, hogy Hetfield újabb tetoválásának helyválasztásban az is szerepet játszott, hogy a rákban elhunyt egykori frontember jelképesen továbbra is be tudjon mutatni a világnak. James minderről a zenekar hivatalos Instagram oldalán osztott meg egy fotót a rajongókkal.

S bár lehet, hogy tettével sok embert megbotránkoztatott, de az énekes leszögezte, hogy ő ezzel tiszteleg pédaképe és barátja előtt. Hisz a Metallica életében jelentős, inspiráló szerepet töltött be a Motörhead, mint heavymetal úttörő zenekar, ami korszakalkotó volt abban az időben a maga nemében. James arra is utalt, hogy Lemmy nélkül ma nem lenne Metallica. " Ő volt a keresztapánk." – nyilatkozta. Ezért pár éve lobbizott amellett, hogy a Motörhead bekerüljön a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

A Metallica tavaly (7 év után) adott ki új albumot 72 Seasons címmel. A heavy metal zenekar eddigi legnagyobb slágerei a One, a Nothing Else Matters, a Sad But True és az Enter Sandman a mai napig a hatásuk bűvkörébe vonja a publikumot.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: