Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Egy tucat érmet lőttek az íjászok

Haraszti Gábor | 2024.01.23.

A pápai Delta Íjász Egyesület a Városi Sportcsarnokban rendezte meg hagyományos januári teremversenyeit, melyre minden évben nagy számú nevező jelentkezik. Mindkét napra száz feletti nevezést regisztrált a versenyiroda.

Szombaton a WA (World Archery) szabályai szerinti versenyt rendezték meg, ahol a résztvevők két körben 10×3 lövést adhattak le 10 és 18 méter távolságról. A kiírás nagy népszerűségnek örvendett, több mint száz fő nevezése érkezett be, még Szlovákiából is jöttek résztvevők.

A versenyt Vései Attila egyesületi elnök nyitotta meg, a versenyzők hét kategóriában, hét külön korosztályban indulhattak, s az első három helyezettnek az érmeket is ennek megfelelően osztották ki.

Másnap az IFAA (International Field Archery Association) szabályainak megfelelő versenyen szintén száz feletti nevezői létszám volt. Itt 11 kategóriában és 7 korosztályban nevezhettek a versenyzők, akiknek két körben, 6×5 lövéssel kellett megbirkózniuk. A Delta Íjász Egyesület a sport mellett a környezetvédelmet is fontosnak tartja, így mindkét napon nyomtatott oklevelet csak a gyerekek kaptak, a többieknek kérésre elektronikusan küldték ki az okmányt.

Az egyesület saját versenyzői szépen szerepeltek a két napos megpróbáltatáson, több éremmel gazdagították a csapatot. Szórádi-Tóth Száva, Szórádi-Tóth Mirkó és Jópeti Gergő két-két-két arany-, Németh Zsolt László valamint Németh Eszter egy-egy ezüst és egy-egy arany-, míg Németh Virág két ezüstérmet szerzett.

A Delta Íjász Egyesület következő versenyét május 18-án rendezi meg Fenyőfőn, ahol immáron második alkalommal a Közép-európai 3D kupasorozat magyarországi fordulóját bonyolítják le.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: