Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Egyedül futotta le az Ultrabalatont Szőke Zsolt

Haraszti Gábor | 2024.05.10.

Immár 18. alkalommal rendezték meg Magyarország egyik legnagyobb tömegsport rendezvényét, az NN Ultrabalatont. A magyar tengert megkerülő futóversenyen rajthoz állt Szőke Zsolt is, aki első pápaiként egyedül küzdötte le a 211 kilométert.

A rendezvény során Balatonfüredről indulva, a Balatont megkerülve több mint 25 ezren futottak kis vagy nagy csapatban, de volt bringás mezőny is. Az eseményre közel 30 országból érkeztek futók. Bár az időjárás ezúttal nem volt mindig kegyes a résztvevőkhöz, egyéniben Zsolt sikeresen teljesítette a távot, 24 óra 25 perc alatt ért célba, amivel összetettben a 39. helyet szerezte meg. A pápai ultrafutó azt mesélte, a lefutott öt maraton alatt 223 ezer lépést tett meg, közel húsz liter folyadékot veszített és négy kilogrammot fogyott.

– Tavaly nézőként ott voltam az egyéni eredményhirdetésen, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ezt én is át szeretném élni, innen indult minden – mesélte a sportoló. – Több hónapos felkészülés vette kezdetét, októbertől májusig közel négyezer kilométert futottam. A tervem előzetesen először az volt, hogy beérjek a célba, aztán az, hogy lehetőség szerint 30 órán belül tegyem ezt meg, végül kicsivel több mint 24 óra lett, ami még engem is meglepett. Szerencsére a sérülés is elkerült, némi derékfájással kellett „csak” megküzdenem, de összességében minden a tervek szerint alakult. A célba érkezés katartikus élmény volt, nem lehet elmondani, fáradt voltam, de nagyon örültem. 300-an indultunk, de csak 167-en értünk célba, a férfiak között 31. lettem, amivel nagyon meg vagyok elégedve.

Zsolt hálás volt a támogató csapatnak, lányának, Cintiának, párjának, Anikónak valamint Szocsevka Gábornak és Szabó Árpádnak.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.05.26.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2003, 2014

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: