Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Egyedülálló elismerést kapott a Rally Hungary a FIA-tól

dbgroup | 2024.06.27.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a fenntarthatóságra törekvés és környezetvédelem terén elért eredményeiért rangos elismerésben részesítette a rali Európa-bajnokság magyarországi versenyét, a Rally Hungaryt.

Az autó- és motorsportban is egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás és a fenntarthatóvá válás, amit a FIA 2011-ben létrehozott környezetvédelmi akkreditációs programja is mutat. A rali Európa-bajnokság magyarországi fordulója, azaz a Rally Hungary 2023-tól kezdődően azt tűzte ki célul, hogy javít a rendezvény környezeti teljesítményén, ami olyan jól sikerült, hogy 2024-ben első magyarországi rendezvényként megkapta az FIA kétcsillagos értékelését (a három csillag a maximum).

A Rally Hungary a feladatai közé vette a szelektív hulladékgyűjtést, a tömegközlekedés használatának népszerűsítését, az energiatakarékosságra törekvést, a folyó- és állóvizek, veszélyeztetett területek védelmét, a diszkrimináció kizárását, valamint az egészségügyi és biztonsági követelmények betartatását.

A Rally Hungary számára a cél a háromcsillagos értékelés megszerzése.

Az áprilisi Rally Hungaryre, az Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutamára – amely a HUMDA országos ralibajnokság nyitófutama is volt egyben – Veszprémben került sor.

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: