Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Egymillió forinttól indulnak a trafikosokat sújtó bírságok

dbgroup | 2024.01.30.

Tilos kiskorúnak dohányterméket eladni: aki többször vét, akár tízmillió forint büntetést is fizethet, a legsúlyosabb esetben pedig az engedélye bánhatja. 

Egész évben folyamatos próbavásárlásokkal fogja ellenőrizni a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) a trafikokat, minden üzletet legalább egyszer meglátogatnak fognak idén. 

A bírság az első jogsértéskor minimum egymillió forint, a második jogsértés esetén az előző mértékének legalább 150 százaléka, de legfeljebb tízmillió forint, továbbá a trafikot ideiglenesen, 30 napra bezáratják.

Ha a kereskedő 1 éven belül háromszor szolgál ki fiatalkorút, akkor a hatóság visszavonja a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységre vonatkozó engedélyt, ami az állammal kötött koncessziós szerződés megszűnését jelenti. 

Ismételten kiemelték: 18 éven aluli fiatal nem léphet be dohányboltba, őt tilos dohánytermékkel kiszolgálni, részére dohányterméket értékesíteni. Ha az értékesítőnek kétsége merül fel az életkorral kapcsolatban, köteles felszólítani a fiatalt az életkora igazolására. Megfelelő igazolás hiányában meg kell tagadnia a dohánytermékkel kiszolgálást.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: