Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Egymilliót csalt ki egy pápai sértettől – Letartóztatásban az online csaló

Pintér-Papp Eszter | 2024.04.03.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves budapesti férfinak, akivel szemben az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztályának közleménye szerint a gyanúsított 2024. március 13-án álnéven regisztrált közösségi oldal felhasználóként jelentkezett a pápai sértett internetes hirdetésére, majd üzenetküldő alkalmazáson keresztül felvette vele a kapcsolatot. Másnap délután a futárszolgálat megrendelésére hivatkozva, egy adathalász oldalon keresztül megszerezte a sértett folyószámlájának internetbankos belépési adatait, majd azokat felhasználva a folyószámláról egymillió forintot utalt át egy budapesti lakos nevén lévő számlaszámra.

A gyanúsított kérésére az említett budapesti lakos egy budapesti bevásárlóközpontban lévő bankautomatából három tranzakcióval felvette az egymillió forintot. Az összeget nem sokkal később eljuttatta a gyanúsítottnak, melyből ő visszaadott 150.000 forintot.

A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Illusztráció: Robinraj Premchand képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: