Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - GAZDASÁG

Egyre népszerűbb a mobil ügyintézés

Molnár Anett | 2023.01.19.

Évről évre egyre többen élnek az egyszerűsített foglalkoztatás lehetőségével. A hazai turisztikai szektorban, valamint a mezőgazdaság és a filmipar területén is folyamatosan bővül az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozók köre. Míg 5 évvel ezelőtt éves szinten alig érte el az 5 milliót az ilyen jellegű bejelentések száma, addig az elmúlt két évben – még a koronavírus-járvány ellenére is – több mint 7 millió bejelentés érkezett évente a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz.
Az egyszerűsített foglalkoztatásra vonatkozó bejelentések mintegy felét mobilalkalmazásokon keresztül küldték be a munkáltatók – írja a Magyarország.hu.
Az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentéssel jön létre, melyet több csatornán keresztül is megtehetünk, akár telefonon, a 1818-as Közigazgatási Ügyfélvonal által kezelt 185-ös számon, az EFO vagy EFO pro mobilalkalmazáson keresztül, illetve a www.nav.gov.hu honlapon elérhető 23T1042E jelű adatlapon.
Az elmúlt időszak digitalizációs trendjeit tükrözi, hogy ma már az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentésekor is egyre többen választják az online csatornákat.  Az alkalmazásokon keresztül történő bejelentések száma évről évre jelentősen emelkedik: 2020-ban az EFO és EFO pro alkalmazásokkal 2,9 millió egyszerűsített foglalkoztatási bejelentést tettek a munkáltatók, 2022 októberére pedig már 3,3 millióra emelkedett ez a szám. A 1818 Közigazgatási Ügyfélvonal 185-ös telefonszámára érkező egyszerűsített foglalkoztatási bejelentések száma eléri az évi 500 ezret.
Fotó: stroryblocks.com 

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: