Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Egyszerűen és természetesen

Horváth Andrea | 2022.11.19.

Az advent üzenetét közvetítették a Pannonia Reformata Múzeum PRaktika sorozatának novemberi alkalmán készült koszorúk. Halászné Kapcsándi Szilviát legtöbben a múzeum vezetőjeként ismerik, most azonban egy másik oldaláról mutatkozott be: virágkötőként apró fortélyokkal, hasznos tanácsokkal segítette a résztvevőket.

A koszorúk díszítéséhez nagyon sok örökzöldet használtak a résztvevők, tuja-, fenyő-, bukszuság is volt az asztalokon. A gyertyák mellé kerültek a természetes anyagú díszek, tobozok, termések. Aki szerette volna, szalaggal is dekorálhatta az adventi koszorúját.

Halászné Kapcsándi Szilvia elmondta, hogy  az első adventi koszorú Johann Wichern evangélikus lelkész nevéhez köthető, aki az általa alapított gyermekotthonban készítette el először a várakozás szép szimbólumát. Ő 1839-ben egy örökzöldekkel díszített szekérkerékre 24 gyertyát rakott, s minden nap eggyel többet gyújtott meg a karácsonyhoz közeledve. 20 piros gyertya jelezte a hétköznapokat, négy fehér pedig az adventi vasárnapokat. A Pannonia Reformata Múzeumban is van egy ezt szimbolizáló adventi koszorú, mely a várakozás időszakában helyet kap az udvarban.

A PRaktika sorozat a következő hónapban folytatódik, december 3-án betlehemet készíthetnek az érdeklődők, szintén természetes anyagokból.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: