Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Együtt a rendért és biztonságért

Huszár Hajnal | 2024.02.12.

A továbbiakban is szoros együttműködésben kíván dolgozni a Pápai Rendőrkapitányság és az önkormányzat a közrendért és a városlakók biztonságáért – ezt erősítette meg mai hivatalos találkozóján dr. Áldozó Tamás polgármester és Rausz István rendőr ezredes, a Pápai Rendőrkapitányság új vezetője.

A Városházán tartott egyeztetésen a polgármester és Unger Tamás alpolgármester fogadta a rendőrkapitányt. A tanácskozáson áttekintették a város közbiztonsági helyzetét, a lakosság szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásoló tényezőket, a belváros rendjét és bűnügyi helyzetet. Ez utóbbi kapcsán Rausz István ezredes arról tájékoztatta a városvezetőket, hogy Pápán is átstrukturálódott a bűnügyi helyzet és elszaporodtak az interneten elkövetett csalások. Napi szinten akár több millió forintos károkról érkezik bejelentés a sértettektől a kapitányságra az on-line térben elkövetett vagyon elleni bűncselekményekről.


A megbeszélésen a város közlekedési helyzetéről is egyeztettek, a szabálysértések, balesetek számának csökkentése érdekében a kapitány szigorú fellépést ígért. Szóba került a polgárőrség újraélesztésének feladata, a rendezvények biztosítása és a megelőzési tevékenység fókuszpontjai is.

Az önkormányzat és a rendőrség közötti együttműködésnek minden olyan elemét megtartjuk, amelyek eddig eredményesnek bizonyultak és keressük az új lehetőségeket a partnerségre – fogalmazott dr. Áldozó Tamás. A polgármester kijelentette, az önkormányzat anyagi lehetőségeinek függvényében technikai eszközök fejlesztésére és a közterületi szolgálat többletóráira továbbra biztosít támogatást a rendőrség számára.


Rausz István rendőr ezredes a tanácskozás után azt hangsúlyozta, a kapitányság első számú együttműködő partnere az önkormányzat. Hozzátette, nagyon figyelnek a lakossági jelzésekre és gyors intézkedésre, pontos tájékoztatásra számíthatnak az állampolgárok a rendőrség részéről. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: