Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Együtt lenni jó – Szívmelengető hangverseny pápai óvodásokkal

Babos Petra | 2023.12.16.

Zsúfolásig telt a Szent Anna templom ma délután a Pápai Városi Óvodák által szervezett műsorra. Az intézmény nagycsoportosai Jézus születéstörténetét adták elő egy dallal, versekkel gazdagított műsorban, amely hatalmas sikert aratott. 


-A Pápai Városi Óvodák egy igazán nagy közösség, sok-sok lelkes, segítő óvó nénivel, dajka nénivel és annál is több ügyes kisgyermekkel. Ez jutatott el minket a mai napig, ehhez, az ünnep valódi lényeget, Jézus születésének történetét bemutató adventi műsorunkhoz. Ebben a Fáy óvoda iskolába készülő nagycsoportosai a történet szereplőit jelenítik meg, a többi óvoda gyermekei pedig a Ghymes együttes dalait éneklő gyermekkórust alkották, szóló hangként Schrei Balázs közreműködésével, ezzel egy valódi hangverseny hangulatát megelevenítve – tudtuk meg Kapcsándiné Nyulasi Laura tagintézmény-igazgatótól, a műsor megvalósítójától és a gyerekek felkészítőjétől. 


-A mai hangversenyünk egy igazán különleges, szívet melengető élmény mind a gyerekek, mind az érdeklődők számára, hiszen az intézményünkbe járó 100 kisgyermek, óvodapedagógus, illetve meghívott vendégünk, Schrei Balázs pedagógus előadásában elevenedett meg a kis Jézus születése. A gyerekek számára azzal, hogy együtt adtuk elő, együtt énekeltünk, megmutattuk az együtt lenni jó érzést, ők meg megmutatták nekünk a karácsonyvárás igazi lényegét. Az, hogy mindez ebben a szép templomban történt ez igazán ünnepélyes és meghitt. Bízunk abban, hogy megőrizve a múlt értékeit egy olyan új hagyomány születhet, mely reményeink szerint minden évben megismétlődik – tájékoztatta a Médiacentrumot Horváthné Végh Judit intézményvezető.
Unger Tamás alpolgármester köszöntőjében elmondta, a gyerekek műsora mindent elmondott, ami ennek az ünnepkörnek a lényege. 


-A gyermekek ajándéka, hogy felkészültek erre, s Önöknek ezt most átadták, ez a legszebb pápai adventi eseménnyé varázsolta a mai délutánt. Gratulálok azt ötlethez, gratulálok a gyerekeknek és a felkészítőknek és köszönet Salgó Ferenc kanonok-plébánosnak, hogy helyet biztosított a műsor lebonyolításához – zárta gondolatát Unger Tamás, aki békés várakozást, boldog karácsonyt és örömökben gazdag új évet kívánt mindenkinek. 
A hangverseny után szeretetvendégségre hívták a megjelenteket, melyen a gyerekek által sütött mézeskaláccsal kínálták a koncert résztvevőit. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: