Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Együttműködés a jövőért

Horváth Andrea | 2023.12.19.

Együttműködési megállapodást kötött a Pápai Szakképzési Centrum és a Pannon Egyetem. A dokumentum értelmében a Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium, valamint a Pápai SzC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tekintetében olyan közös képzési program kidolgozására nyílik lehetőség, ahol az egyetem által meghatározott plusz felvételi pontokhoz jutnak a diákok. A technikumi képzésben végzettek meghatározott ágazatokhoz tartozó szakmákban könnyebben beléphetnek a Pannon Egyetem campusába.

      
 – A Pápai Szakképzési Centrum és a részét képező intézményeink legfontosabb feladatának tartjuk, hogy az itt folyó képzéseink alkalmazkodjanak a változó igényekhez és a legfrissebb technológiai fejlesztésekhez, amit a megváltozott szakképzés megkíván és elvár tőlünk – mondta az együttműködési megállapodás sajtótájékoztatóján Berta Ildikó főigazgató. – A szakképzés megújítása, majd erősítése kiemelt kormányzati szakmapolitikai cél a magyar gazdaság javára. A gazdaság fejlődéséhez elengedhetetlen a képzett munkaerő. Stratégiailag meghatározó lehet diákjaink számára az útkeresésben az a lehetőség, amelyet ezzel a megállapodással, a közös program kidolgozásával adunk – tette hozzá.

      
 A  Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégiumban a gazdálkodás és menedzsment ágazaton belüli pénzügyi számviteli ügyintéző, valamint vállalkozási, ügyviteli ügyintéző szakmákban, a várpalotai Pápai SzC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tekintetében pedig informatika és távközlés ágazaton informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus, valamint szoftverfejlesztő és tesztelő szakon belül alternatív lehetőségek nyílnak meg.

      
 – A közös képzési programokon túl, összehangolt pályaorientációs rendezvényekkel, közös tananyagfejlesztésekkel, képzésfejlesztések alkalmával történő együttműködéssel, illetőleg a duális partnerhálózat szélesítésével alapozzuk meg ennek a projektnek a sikerét – hangsúlyozta a főigazgató.


      

 Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora elmondta, hogy a közös munkával még inkább hozzájárulhatnak ahhoz, hogy helyben végzett diplomás szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra, s maradjanak is itt, ezzel is erősítve a térség gazdaságát. 

 

Sági István Csaba, a Pápai Szakképzési Centrum kancellára azt hangsúlyozta, hogy ez a lehetőség nagyon jó hívószó a szülők számára is, hogy az intézményeknek működő kapcsolata van a Pannon Egyetemmel, s valós segítséget biztosítanak a felsőoktatásban való helytállásra.

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellára azt emelte ki, hogy nehéz tizenévesen eldönteni a jövőt, ezért fontos, hogy a szakképzésben tanulók számára is nyitottá, reális lehetőséggé váljon a felsőoktatás.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: