Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Együttműködési megállapodás a PELC és az Illés Akadémia között

Haraszti Gábor | 2024.01.26.

Szakmai együttműködést írtak alá a Pápai Egyesített Labdarúgó Club és az Illés Akadémia képviselői. A szerződés aláírásával egy évek óta tartó partnerségi kapcsolat vált hivatalossá. 

Az eseményen Illés Béla, az akadémia alapítója úgy fogalmazott, olyan utánpótlás-nevelő egyesület a pápaiaké, ahol sok tehetség van, ők pedig szeretnénk nekik megadni a továbblépés lehetőséget, ami az út a kiemelt akadémiára.

Grőber Attila, a PELC elnöke a szerződés létrejöttekor azt mondta, egy utánpótlásklubnak három fő feladata van.

– Az első, hogy minél több gyermek számára mozgást és csapatsport-lehetőségeket biztosítson: mi 600 fővel foglalkozhatunk. A második feladat a helyi felnőtt labdarúgás támogatása – a Perutzba mindenki a PELC-ből került fel, kilencen közülük még most is UP-korúak. A harmadik – és mondom mindezt pedagógusként is – megtalálni azt az utat, ami a tehetséges játékosoké. Ha fájó szívvel is, de elengedjük őket, bízva abban, hogy az akadémia a megfelelő hely a bennük rejlő talentum kibontakozásához. Remélem, néhány év múlva elmondhatom, hogy olyan játékosok kerültek ki tőlünk, akik a magyar első osztályban is megállják a helyüket – idézi a vasi klub honlapja Grőber Attila szavait.

– Hosszú előkészítő folyamat előzte meg a megállapodás írásba foglalását. A közöttünk régóta meglévő jó kapcsolat az alapja mindennek. A mai labdarúgásban példaértékű, ami az Illés Akadémia és a PELC közötti együttműködés mögött rejlik – tekintett vissza Nagy Mihály, a pápai klub szakmai vezetője.

– Rendkívül fontos volt számunkra a pozícionálás: a mi saját szintünket is szerettük volna megtalálni és úgy helytállni – ezáltal pedig szakmailag is előrelépni. Olyan irányt választottunk az Illés Akadémiával való együttműködéssel, ami mind fiú, mind leány utánpótlás vonalon hasznos lesz mindkét fél számára. Közös eseményeken és programokon is túl vagyunk – azaz nem csak a szakmai, hanem emberi vonalon is együtt tudunk dolgozni – nyilatkozta Tóth Péter, a PELC ügyvezetője.

Mint írják, a játékosáramlás 2007-ben a fiúkkal kezdődött, ebbe már negyedik éve a lányok is bekapcsolódtak. A Csertői-Juhász Anita vezette női akadémián a Pápáról érkezők közül Vesztergom Bettina tavaly bajnok lett az U19-es csapattal és már bemutatkozhatott az NB I-ben, ahogy tette ez utóbbit Szalay Júlia is. Lukács Korina 2023 júliusában a hónap legjobbja volt, mellettük szintén a vasi vármegyeszékhelyen bontogatja szárnyait Sipos-Kiss Virág és Palatin Dorka is. A fiúknál a jelenlegi U16-os korosztályt három pápai is erősíti: Szücs Péter, Szép Ákos és Sipos-Kiss Dániel – utóbbi szintén megkapta 2023-ban a hónap legjobbja díját.

(Fotó: Illés Akadémia)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: