Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ehhez már pofa kell! – A rendőrség nevével élnek vissza az online csalók

Pintér-Papp Eszter | 2023.08.08.

Az sajnos már mindennaposnak számít, hogy csomagküldő szolgálatok, webáruházak nevében küldenek adathalász üzeneteket az online csalók, most azonban újabb megdöbbentő csalásokra derült fény. Adathalász csalók ugyanis valótlan befizetés kezdeményezésével, a rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat – olvasható a Police.hu-n.

A gyanús honlapot – www.ugyintezespolice-hu.com – a Rendőrség Ügyintézési Portál, befizetés funkciójának imitálásával működtetik. Az adathalászok megtévesztő SMS-ben, be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre a fenti, adathalász linket is.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy ne dőljenek be az üzeneteknek, töröljék azokat, ne kattintsanak a linkre! Ne adják meg sem személyes adtaikat, sem bankkártyájuk adatait!

A személyes és banki adatai védelme érdekében fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával érik el. 

Fotó: Police.hu

 

 
 

 
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: