Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elbontották a kordont, feltárult a Kossuth utca szépsége

Huszár Hajnal | 2024.05.31.

Nem sokkal ma dél előtt a kivitelezők elbontották az építési kordont a Kossuth utca Eötvös és Rákóczi utca közötti szakaszáról, ezzel jelezve, hogy a rekonstrukció harmadik ütemének munkálatai befejeződtek. A járókelők elé táruló látvány nagyon vonzó: meleg színvilágú burkolat, sok növény, ízléses utcabútorok, gyönyörű összkép. Ezt fogalmazták meg a felújítással érintett szakaszon működő üzletek tulajdonosai, munkatársai is.


-Igen nagyot vállalt az önkormányzat, amikor a rendszerváltás után 30 évvel saját erőből megkezdte a Kossuth utca rekonstrukcióját. Semmiféle pályázati támogatást nem kaptunk ehhez, a Vízműnél felhalmozott forrásainkat és a tartalékainkat kívántuk felhasználni a beruházáshoz, de ezeket a tartalékokat az energetikai válság elvitte. Ezért a felújítás üteme úgy változott, hogy mindig csak akkora területet újítunk meg, amekkorára a város meg tudja takarítani a forrást. Most erre az ütemre ennyit sikerült – idézte fel dr. Áldozó Tamás polgármester, aki munkatársaival ott volt az építési kordonok elbontásánál. Hangsúlyozta, egy új utcát építünk, olyat, ahol csak az épületek a régiek.
-A Kossuth utca soha nem volt még ilyen, soha nem volt itt ennyi növény, soha nem volt ilyen igényes burkolat és soha nem volt ilyen minőségű a közvilágítás. Itt egy dolog állandó, a pápai emberek! – emelte ki a városvezető.


-Örömteli látni, hogy honnét hová jutottunk és hogy egyre nagyobb megújult területet vehetünk birtokba – ezt már Szabadkai Verita, a belváros önkormányzati képviselője mondta, hozzátéve – modern, esztétikus, zöld növényzettel tarkított, utcabútorokkal rendelkező sétálóutcát kaptunk és ezzel egy minden igényt kielégítő közösségi tér, egy nagyon klassz találkozási pont jött itt létre.
A képviselő köszönetet mondott az erre közlekedőknek, itt élőknek és itt dolgozóknak, hiszen a felújítás kellemetlenségekkel is járt, ám meglátása szerint érdemes volt ezt türelemmel elviselni, látva az eredményt.
A képviselő emlékeztetett, a megújuló Kossuth utca értékeit az itt működő vállalkozások is felfedezték és az önkormányzattal közösen sikeres programsorozatot indítottak immár fél éve, ami havonta, vonzó tartalommal várja az érdeklődőket.


A megújuló sétálóutca egy új takarítógépet is kapott, ma ezt is kipróbálták a Közszolg Kft. munkatársai. A 4 millió forint értékű modern berendezés természetesen nemcsak a sétálóutcán fog szolgálatot teljesíteni, hiszen kiválóan használható azokon a területeken, ahol a nagy takarítógép nem fér el. Bordás Ferenc, a Közszolg ügyvezetője elmondta, ez a berendezés kiváltja a kézi seprést és lényegesen hatékonyabb annál.
-A seprőgép kiválasztásánál a környezettudatosság elsődleges szempont volt. Ez egy elektromos berendezés, melynek károsanyag kibocsátása nincs és a zajhatás is lényegesen kisebb, mint más gépeknél. A billenthető gyűjtőtartállyal rendelkező seprőgép mindenféle szilárd burkolatú felületen jól dolgozik és összetakarít minden jellemző szennyeződést – ismertette. Mint mondta, napi szinten fogják használni a Kossuth utcán, a Fő téren és a belváros szűk utcáiban is jól szolgálja majd a közterületek tisztítását. 

A Kossuth utca rekonstrukciója során eddig összesen 2500 négyzeméter felület újult meg, hat növénykazetta készült, bennük több mint 800 növényyel, új a közvilágítás épült ki és számos utcabútor teszi komfortossá.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Céline Dion és az SPS szindróma

  A világhírű kanadai énekesnő, Céline Dion (1968) nevéhez olyan...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: