Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elbúcsúzott a Szent István Római Katolikus Általános Iskola igazgatónője

Horváth Andrea | 2023.07.18.

Gombásiné Takács Gyöngyi 30 éve, a katolikus iskola megalakulása után egy évvel került az intézménybe, és ebből a három évtizedből háromszor nyolc évet igazgatóként töltött el: 24 évig állt a 400 fős oktatási intézmény élén.

Az iskola tanévzáró ünnepélyén búcsúzott az igazgatónő, akinek vezetése alatt az alsó tagozatban megtörtént a tetőtér beépítése, a tornaszoba kialakítása, a kápolna felszentelése, az egykori poros, kátyús udvar gyerekközpontúvá tétele. Nevéhez fűződik a felső tagozatban az aula és a modern tornaterem megépítése, az épülete előtti és a felső udvar rendezése, informatikaterem és a könyvtár kialakítása. Mindemellett sikerült forrást találni az alsó és a felső tagozat teljes tatarozására, nyílászáróinak cseréjére.

 

Mindez természetesen nem jöhetett volna létre a fenntartó, a Veszprémi Érsekség bőkezű anyagi támogatása révén, de a tervezés, a munkálatok levezénylése az igazgatónő kezéből eredtek és kezében futottak össze. Az intézmény külső formázása mellett az iskola „belsejének”, lelkiségének formálásában is a karmester szerepét töltötte be – méltatták kollégái a búcsúzó vezetőt.

 

Gombásiné Takács Gyöngyi július 31-ig vezeti az iskolát, az igazgatói székben Kovács Krisztina követi, aki korábban Devecserben tanított.

Fotó: Gombásiné Takács Gyöngyi

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: