Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Eldördült a startpisztoly – kinyitottak a szavazóhelyiségek

Huszár Hajnal | 2024.06.09.

Nem sokkal ezelőtt, 6 órakor kinyitottak a szavazóhelyiségek városunkban is, megkezdődött a választás. A pápai szavazópolgárok 31 szavazókörben adhatják le szavazataikat a polgármesterjelöltre, egyéni választókerületi képviselőjelöltre, a vármegyei közgyűlési listára, az európai parlamenti képviselőjelöltekre, valamint a nemzetiségi választópolgárok a nemzetiségi jelöltekre.

A Tarczy Lajos Általános Iskolában működő 1. számú szavazókörbe az első választópolgár már a nyitáskor megérkezett, ő volt az, aki ellenőrizte, hogy a szavazóurnák üresek. Gyutai Nándor úgy fogalmazott, ha az embernek dolga van, intézze el mielőbb.
-Nagyon fontosnak tartom, hogy részt vegyek a választáson. Emberek haltak meg azért, hogy választhassunk, kötelességünk hogy éljünk a szavazati jogunkkal – mondta, hozzátéve, mind az önkormányzati, mind az EP választáson leadja szavazatát, előzetesen tájékozódott a jelöltekről és tudja, kinek a neve mellé húzza a ikszet. Gyutai Nándor azt is elárulta, a mai napon teszi szokásos dolgait, de a választási részvételről szóló híreket és aztán az eredményeket figyelemmel kíséri.
A 6 órás nyitást követően az első negyedórában már több mint tíz választópolgár adta le szavazatát az 1. számú szavazóhelyiségben.


A 2024-es önkormányzati választáson városunkban négy jelölt indul a polgármesteri székért. A nyilvántartásba vétel sorrendjében ők: Dr. Áldozó Tamás (FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület – Demokratikus Koalíció – Jobbik-Konzervatívok – LMP-Magyarország Zöld Pártja – Magyar Szocialista Párt – Momentum Mozgalom – Párbeszéd-A Zöldek Pártja), Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom), Molnár István (független).   

A Helyi Választási Bizottság az egyéni választókerületekben 36 képviselőjelöltet vett nyilvántartásba, a szavazópolgárok közülük választhatnak. Az 1., 3., 4., 5., 6., és 7.   választókerületben négy jelölt várja a szavazatokat, a 2., 8., 9. és 10. választókerületben pedig három jelölt indul. 

A szavazásra jogosultak 19 óráig kereshetik fel a szavazóhelyiségeket, ahol helyszínenként legalább öt szavazatszámláló bizottsági tag gondoskodik a választás jogszerű lebonyolításáról. Az esti zárást követően kezdődik majd a szavazatok megszámlálása.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Céline Dion és az SPS szindróma

  A világhírű kanadai énekesnő, Céline Dion (1968) nevéhez olyan...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: