Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Eldördült a startpisztoly a Kossuth utcán

Huszár Hajnal | 2024.04.10.

Ma reggel felvonultak a munkaterületre a Kossuth utca rekonstrukciójának kivitelezői. Először a páros oldalon dolgoznak a szakemberek, a beavatkozási területet lehatárolták és elkezdték a járda és az ideiglenes aszfaltburkolat bontását.


-A Kossuth utca esetében egyszerre több feladatot kell megoldani, a felújítás mellett ennek az utcának működnie kell, hiszen itt vállalkozások vannak. A korábbi kivitelezési munkák során is ügyeltünk arra, hogy az üzletek elérhetőek legyenek és a mostani kivitelezőktől is ugyanezt várjuk el – közölte a munkaterület megtekintésekor dr. Áldozó Tamás polgármester.


Az utcarekonstrukció harmadik üteme az Eötvös utca és a Rákóczi Ferenc utca közötti közel 600 négyzetméteres területet érinti, itt épül meg faltól-falig az új útburkolat tardosi mészkőből. A műszaki tartalom megegyezik a korábbi szakaszokéval, három növénykazettát építünk, több mint 250 növény beültetésével, négy közvilágítási oszlop, hét pad kap helyet a területen és négy hulladékgyűjtőt helyezünk ki – sorolta a városvezető. 


-A munka porral és zajjal fog járni, illetve azzal, hogy az üzletek megközelítése átmenetileg nehézkes lesz. Mindenkinek a megértését és türelmét kérjük, hálásak leszünk, ha megtapasztaljuk az együttműködést a pápaiaktól, hiszen a cél szép és egyértelmű: újuljon meg a Kossuth utca – fogalmazott dr. Áldozó Tamás.
A munkának május végére kell elkészülnie a tervek szerint, ekkor kezdődik majd a műszaki átadás-átvétel.


A polgármester emlékeztetett, a Kossuth utca megújításán folyamatosan dolgoznak, a Deák Ferenc utcáig már megvásárolták a térburkoló köveket és zajlik a következő szakasz műszaki előkészítése.
-Ezen túl az a dolgunk, hogy megtaláljuk azokat a forrásokat, melyek szükségesek ahhoz, hogy újabb közbeszerzést tudjunk kiírni a munkára és akkor a Deák Ferenc utcáig tartó szakaszt is el tudjuk készíteni – jelentette ki a városvezető.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: