Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elfogadás és befogadás

Horváth Andrea | 2024.04.16.

Az óvodaválasztás fontos döntés a családok számára, hisz a legtöbb gyermek itt szerzi meg első közösségi élményeit. A szülőket szeretnénk segíteni azzal, hogy bemutatjuk a Pápai Városi Óvodák tagintézményeit. A Pápai Városi Óvodák székhelye a Huszár lakótelepi Tagóvoda, mely 138 férőhelyes, 7 hét csoportban fogadja a gyermekeket. Az óvoda azon túl, hogy sajátos nevelési igényű gyermekeket ellátó intézmény, tehát sajátosságuk az elfogadás és a befogadás. Különös gondot fordítanak a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek nevelésére, személyiségfejlesztésére sokszínű tevékenységek, játékok révén.

 

Évekkel ezelőtt ez a közösség álmodta meg, valósította meg a fenntarthatósághoz kapcsolódó azon elképzeléseket, melyek mára a Pápa Városi Óvodák munkáját is átszövik. A természet védelme, a környezet szeretete láthatóan beépült az óvoda mindennapjaiba. Az udvar parkosítása már a gyermekek kezei által formálódik, szépül, a kiskertek növényei már az ő kezük munkáját dicséri.

 

A "Platánfák titkos ösvénye”, illetve a „Károgi és Kurrogi meseösvény” a pápai Várkertben Somlai Nikolett Rózsa szakmai igazgatónak köszönhetően a fenntarthatóságra nevelés külső helyszínei. A szép, igényes kivitelezésű házikók játékos integrált fejlesztéseket rejtenek, melyek segítik a mesék és az évszakok témakörének feldolgozását.

 

 

Az Erdei Ösvényeken Tehetséggondozó Program is ebből az óvodából indult, ami jelenleg minden tagóvodában megjelenik, segítve a gyermekek természet iránti szeretetének megalapozását. Az Oktatási Hivatal Bázisintézményi cím elnyerésével díjazta a pedagógiai csapatmunkát.

 

A Tagóvoda arculatában a fenntarthatóságra nevelés mellett megjelenik a művészetre nevelés. A mese-alkotás-ének-zene-tánc fejlesztő lehetőségeinek élményszerű megélése változatos projekt hetek programsorozataival valósulnak meg az óvodában, többek között az Ültess fát!, Hol volt, hol nem volt, Hangolódó programokon.

 

 

A Mazsola Tehetséggondozó Műhely várja a kiemelkedő tehetségű gyermekeket, ahol a mese, a fejlesztő játékok és az IKT eszközök alkalmazása is helyet kap. A „Szóraka” népi gyermekjátékok és tánc foglalkozások a gyermekek örömét és fejlődését segítik.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: