Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elfogták a pápai akkumulátor-tolvajokat

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.07.

Egy 32 éves Pápa-környéki férfi és 32 éves pápai barátja 2022. november 23-án éjjel illetéktelenül bementek egy vaszari ingatlan udvarába, ahol felfeszítették egy szervizelés alatt álló tehergépkocsi motorháztetejét, majd kiszerelték annak akkumulátorát, és még további négy, az udvarban tárolt akkumulátort is elloptak.

A két férfinek más is van a rovásán, ugyanis 2022. december 1-jén az egyik pápai utcában parkoló tehergépjármű két akkumulátorát is kiszerelték és magukkal vitték. Néhány nap múlva éjszaka visszatértek ugyanabba az utcába, de ekkor már egy kerítéssel körbezárt telephelyre törtek be, ahol két jármű két-két akkumulátorát is eltulajdonították. A bűncselekmények elkövetésével alkalmanként több százezer forint kárt okoztak a sértetteknek.

A nyomozás során felmerült annak a gyanúja is, hogy a Pápa-környéki férfi 2022. november 24-én éjjel egy társasház udvarából négy téli gumiabronccsal felszerelt alumíniumfelnit és egy motoros láncfűrészt is ellopott.

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2023. február 6-án délelőtt az egyik tettest Győrben, míg társát Pápán elfogták. Az elkövetőket a rendőrök ezután előállították, majd őrizetbe vételük mellet gyanúsítottként kihallgatták. Mindketten elismerték tettüket, és elmondták azt is, hogy az ellopott tárgyakat fémhulladékként értékesítették, majd a kapott összeget elosztották egymás között.

A 32 éves pápai lakos ellen lopás bűntett, míg társa ellen lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: