Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
Nekrológ

Elhunyt Bocskay László

Huszár Hajnal | 2024.06.17.

Életének 62. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után június 16-án elhunyt Bocskay László, Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének korábbi tagja.

Bocskay László 1962-ben született, a Türr István Gimnáziumban érettségizett, majd a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán, ezt követően pedig a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. 1984 és 2005 között a 47. Pápa Harcászati Repülőezrednél hivatásos katonaként szolgált, őrnagyként vonult nyugállományba.

A város közéletében 2006-tól vállalt szerepet önkormányzati képviselőként. A 3. számú egyéni választókerületben három egymást követő ciklusban választották meg képviselőnek a Fidesz-KDNP színeiben. Aktív tagja volt a képviselőcsoportnak, emellett a Közbiztonsági Tanácsadó Testület elnöki teendőit is ellátta.
2011-ben a Pápai Református Gyülekezet presbiternek választotta. 2015-ben a Pápai Perutz FC elnöke lett, ezt a tisztséget 2023-ig töltötte be.
A 2024-es önkormányzati választásokon újra indulni szándékozott képviselőjelöltként, ám betegsége miatt visszalépett a jelöltségtől.

„Életemet és munkásságomat a gyülekezeten belül és azon kívül is Isten igéje irányítja: Megparancsolom neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr mindenütt, amerre csak jársz” – írta presbiteri önéletrajzában.

Bocskay Lászlót június 20-án 15 órakor kísérik utolsó útjára az Alsóvárosi temetőben. A város volt képviselőjét Pápa Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: