Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elkészültek a hegyi utak

Huszár Hajnal | 2024.05.14.

A múlt héten befejezte a kivitelező a kijelölt hegyi utak bazaltzúzalékos javítását, a műszaki átadás-átvétel hétfőn sikeresen lezajlott – közölte a Pápai Médiacentrum megkeresésére Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető.


Mint arról hírt adtunk, az önkormányzat a legutóbbi költségvetés módosításakor közel 50 millió forintot rendelt a nálunk eddig még nem alkalmazott útjavítási módszerre, mellyel négy hegyi út minősége javult jelentősen. Az Öreghegyben a Malom utat, a Mély utat és az Alsó utat újították meg, ezen túl a Törzsökhegyi úton, a városban pedig a Tamás utcában építettek bazaltzúzalékos felületet a murvás útra. Összesen 8000 négyzetméternyi útfelület állapota vált lényegesen jobbá.

A Malom út a Nagyhantai úttól az aszfaltos szakaszig újult meg, a további murvás útszakaszon pedig gréderezéssel javítják ki az úthibákat, hiszen ott nem fér el a géplánc. A Mély úton és az Alsó úton azon a szakaszon dolgoztak a szakemberek, melyek murvaborításúak voltak, aszfaltos felületen ugyanis ez a technológia nem alkalmazható. A Törzsökhegyben teljes hosszban megépítették a bitumenemulziós bazaltos járófelületet.

Rádi Róbert osztályvezető arról tájékoztatott, az útfelújítással érintett utaknak azt a részét, ahol javításra szoruló aszfaltburkolat van, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. hidegaszfaltos kátyúzással javítja ki, a murvás hegyi utak gréderrel történő javítása is folyamatosan zajlik.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: