Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Elkezdődött a diákolimpia-idény

Haraszti Gábor | 2023.09.22.

A Veszprém Vármegyei Diáksport Egyesület a Pápai Sport Centrumban rendezte meg az ügyességi és váltófutó csapatbajnokság vármegyei döntőjét. Az általános-és középiskolások vetélkedésében 25 intézmény diákjai vettek részt.

A 2023/2024-es tanév diákolimpiai küzdelmei a sportcentrumban kezdődtek, a verseny célja az ügyességi versenyszámok népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása az atlétika sportág versenyszámait készség szinten elsajátító fiatalok részére, a vármegyei csapatbajnoki cím eldöntése és Veszprém vármegye képviselete országos döntőn volt.

Bereczki Brigitta, a Veszprém Vármegyei Diáksport Egyesület titkára elmondta, az általános iskolások súlylökésben, magasugrásban, távolugrásban, kislabdahajításban és 10×200 méteres váltófutásban mérték össze ügyességüket, a középiskolások versenyszámai diszkoszvetéssel, gerelyhajítással és a váltószámokkal egészültek ki. A végső sorrend kialakításakor az öt fős csapat legjobb négy eredményét vették figyelembe, az országos fináléba a vármegyék összevetéseinek legjobbjai jutnak.

Az országos döntőt október közepén Szolnokon rendezik. Eredmények hamarosan.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: