Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ellenőrzés a 83-as főúton

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.10.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai február 7-én délelőtt a 83-as számú főúton, Pápa térségében közösen ellenőrizték a járműveket és azok vezetőit.

Az ellenőrzés célja a közrend védelme, a jogsértések megelőzése és a közlekedésbiztonság fenntartása volt. A szakemberek az igazoltatáson túl ellenőrizték a tehergépjárművek műszaki állapotát, a közúti szolgáltatás végzésére vonatkozó képzettség és okmányok meglétét, annak érvényességét, a vezetés és pihenőidő betartását, valamint a szállított rakomány rögzítését. A rendőrök a sofőrökkel szemben ittasság-ellenőrzést is végeztek.

A közös akció résztvevői összesen 34 tehergépjárművet és azok vezetőit ellenőrizték.

Mivel az egyik járműszerelvény műszaki vizsgálata során veszélyes hiányosságot állapítottak meg a rendőrök, a járművezető és üzembentartó ellen is közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint egy személyt helyszínbírsággal sújtottak.

A közlekedési hatóság szakemberei egy közúti árufuvarozást végző vállalkozás munkatársával szemben intézkedtek, aki árutovábbítási-engedélykivonat nélkül végzett közúti közlekedési szolgáltatást, valamint azért, mert a tehergépkocsi menetíró berendezésének illesztése is lejárt.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.03.27.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2002, 2003, 2006, 2013

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: