Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elrendelték az erőszakos, drogos férfi letartóztatását

Pintér-Papp Eszter | 2023.09.19.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 24 éves pápai férfinek a letartóztatását, akivel szemben becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, többrendbeli garázdaság vétsége és kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsított a megalapozott gyanú szerint 2023. április és május közötti időben egy Pápa közeli településen lévő házban előzetes szóváltást követően meglökte a vele közös háztartásban élő édesapját. Ezt követően 2023. júniusban is szidalmazta a szüleit. A gyanúsítottra ezért az apja rászólt, mire a férfi egy alkalommal, tenyérrel meglökte a sértett vállát, majd egy alkalommal megütötte az arcát.

A gyanúsított 2023 nyarán kábítószernek minősülő THC-t, szeptemberben amfetamint és metamfetamint fogyasztott, 2023. augusztus 24. napján egy pápai áruház parkolójában megtépte a testvére haját, illetve tenyérrel megütötte a fejét.

2023. szeptember 6. napján a gyanúsított kábítószertől befolyásolt állapotban, minden indok nélkül, két kézzel meglökött egy fiatalkorút és a vele lévő nagykorú személyt. A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztályának közleménye szerint a bíróság a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében látta indokoltnak, mivel a vele szemben korábban a rendőrség által több esetben alkalmazott rövid ideig tartó szabadságelvonó intézkedés, és a bíróság által elrendelt enyhébb kényszerintézkedés, a távoltartás – amelynek szabályait többször megszegte – sem tartotta vissza őt az újabb bűncselekmények elkövetésétől.

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Illusztráció: Ichigo121212 képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: