Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Elvitték Pápa nevét a Kilimandzsáróra

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.19.

Tóth-Schindler Renáta és Tóth István a hegyek szerelmesei, a vulkánok vonzásában élnek. Amikor októberben a Médiacentrum vendégei voltak, az Etnán és az Araráton tett túrájukról beszélgettünk. Akkor titokzatosan említettek egy nagy álmot, egy újabb vulkánt, amit mindenképpen szeretnének megmászni.

Reni és István most ismét ellátogattak hozzánk, hogy fellebbentsék a leplet a titokról, ugyanis néhány napja teljesítették az álmukat és feljutottak a Kilimandzsáró 5.895 méteres csúcsára. 

A túra szomorú aktualitását adta, hogy Reni édesapja, aki a túráik szervezésében mindig nagy segítségükre volt, karácsonykor elhunyt. Egy ideig gondolkodtak azon, hogy elhalasztják a Kilimandzsáró-túrát, de mivel a szeretett édesapa sem adtott fel soha semmit, úgy döntöttek, az emlékének szentelve a mászást, elindulnak.

 

Január elején öt napot töltöttek Afrika legmagasabb hegyén. A közel 6.000 méteres magasságban előkerült a Pápa feliratú magyar zászló is, így nekik köszönhetően már a Kilimandzsáró csúcsára is eljutott városunk neve. 

István azt is elmondta, úgy tudják, rajtuk kívül még soha nem járt magyar katona a Kilimandzsáró csúcsán és Reni az első katonanő, aki feljutott az 5.895 méteres magasságba. És még valamiben elsők voltak, 2024-ben ők voltak az első magyarok a Kilimandzsáró legmagasabb pontján.

Tóth-Schindler Renáta és Tóth István a napokban a Médiacentrum vendégei voltak. A Kilimandzsáró-túráról készült beszélgetést hamarosan meghallgathatják a Pápai Médiacentrum Facebook-oldalán. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: