Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Emlékdiplomás pedagógusokat köszöntött a város

Huszár Hajnal | 2024.07.04.

Hét emlékdiplomás pedagógusnak szóltak ma délután a köszöntő szavak, nekik szóltak a diákok versei és dalai és nekik mondott köszönetet kibocsátó intézményük jogutódja és a város polgármestere.

Az idei pedagógus emlékdiploma átadón 50, 60 és 70 évvel ezelőtt végzett tanítókat ünnepelhetett az önkormányzat. A Városházán tartott eseményen a Weöres Sándor Általános Iskola diákjai adtak kedves műsort, majd Petzné dr. Tóth Szilvia, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar általános és társadalmi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese üdvözölte az idős tanítókat. Beszédében Apáczai Csere János szavait idézte és elismeréssel szólt a pedagógusok több évtizedes elkötelezett munkájáról.
-Hiszem, hogy önök számos ember életét határozták meg, amikor megmutatták a tudományok, a tanulás szépségét, nem hagyták, hogy az első sikertelenségek elvegyék kedvüket. Megtanították számukra Apáczai életfelfogását, miszerint aki törekszik, mindent elér.

Emlékeztetett, a ma köszöntött pedagógusok nehéz időkben kezdték pályájukat, ha visszatekintenek mégsem a nehézségek jutnak eszükbe először.
-Önök tudják és életükkel bizonyították, hogy a tanító kitartó, pontos, következetes, műveltséget és értéket megalapozó munkája nélkül nincsenek kiváló szakemberek, tudósok, mérnökök, nincs jó társadalom. 50, 60, 70 évvel ezelőtt önök olyan pályát választottak, amely az egyik legsokrétűbb, amely folyamatos megújulást kíván és amely hosszú évekig meghatározza tanítványaik életét.
Bár a világ nagyon sokat változott az elmúlt évtizedekben, a pedagógus szerepe ma is ugyanaz, mint 50, 60, 70 évvel ezelőtt – véli a dékánhelyettes.
-Tudást és értéket átadni, nevelni, gondoskodni, a pedagógusra bízott gyermek kezébe iránytűt adni, amellyel az életben, munkában, társas kapcsolataiban eligazodhat. S mindeközben saját életével, munkásságával példát mutatni.
A dékánhelyettes beszéde végén intézménye jókívánságait tolmácsolta az ünnepelteknek.

Dr. Áldozó Tamás polgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott, öröm számára, hogy a város nevében köszöntheti az emlékdiplomás pedagógusokat és köszönetet mondhat több évtizedes munkájukért. Mint mondta, sokan készülnek pedagógusnak és aztán hagyják el a pályát, ezért külön elismerés jár azoknak, akik évről-évre, évtizedről-évtizedre generációkat neveltek fel.
-Ez egy olyan küldetés, amiben megvan az az öröm is, hogy önök akik 300, 500, 1000 vagy akár 1500 fiatalt útnak indítottak, legalább ennyi képet hagytak magukról azokban, akik utána nekivágtak az életnek. Ez a sok-sok kép, üzenet életük végéig elkíséri őket.


A városvezető hozzátette, biztos abban, hogy az ünnepelt pedagógusoknak is számtalan olyan emléke van, amely egyszerre idézi meg egész pályájukat. A felkészüléstől, a kezdetektől, a sok-sok gyermekarcon át egészen a nyugdíjba vonulás, a jól megérdemelt pihenés megkezdéséig.
-Azt kívánom önöknek, hogy sokáig vigyék magukkal ezeket az emlékeket, táplálkozzanak belőle, a tanítványok szeretete adjon erőt a rosszabb napokon – mondta.

Az emlékdiplomákat a polgármester és a dékánhelyettes adta át a jubiláló pedagógusoknak. 50 évvel ezelőtt szerzett pedagógus diplomát, így arany emlékdiplomát vehetett át Kovács Jánosné. Gyémánt emlékdiploma birtokosa lett Békefi Imréné, Bódi Lászlóné, Kiss Albertné és Erdő Imre, ők 60 évvel ezelőtt szerezték meg pedagógus diplomájukat. Rubin emlékdiplomával két pedagógust köszöntöttek: Szűcs Gézánét és Sudár Imrénét, akik 70 évvel ezelőtt végeztek pedagógusként.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: