Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Emlékezni és versenyezni gyűltek össze az atléták

Haraszti Gábor | 2024.04.20.

A Pápai Atlétikai Club hatodik alkalommal rendezte meg a Kis Károly Emlékversenyt. A Pápai Sport Centrumban futó és dobószámokat rendeztek, ezzel párhuzamosan pedig egykori atléták elevenítették fel a kiváló edzővel kapcsolatos emlékeiket.

A város sportjáért, az atlétikáért önzetlen elkötelezettséggel sokat tett kiváló sportember középtávfutó évei után 1970-ben kezdte edzői tevékenységét és 2017-ben bekövetkezett haláláig a sportág több szakágában korosztályos magyar bajnokokat, válogatottakat, későbbi világverseny helyezettek sorát készítette fel. Kis Károly tiszteletére Pápán rendszeresen tartanak emlékversenyt, közösségi futást. A sportcentrum futófolyosója az ő nevét viseli, ma délután egykori tanítványok, kollégák koszorúzással emlékeztek rá, melyen Áldozó Tamás polgármester és Rádi Róbert, a klub elnöke is jelen volt.

– Az, hogy mi ma együtt lehetünk, az Kis Károlynak köszönhető. Pápán ha az atlétika szóba kerül, nem hiányozhat a beszélgetésből Karcsi bácsi neve. Az kívánom az itt megjelent versenyzőknek, hogy legalább olyan elhivatott, fanatikus, olyan sok tehetséget felnevelő edzőjük legyen, mint amilyen a pápaiaknak megadatott – mondta a polgármester.

Györkös Virág szervezőtől megtudtuk, 13 egyesületből több mint száz nevezést regisztrált a versenyiroda. A kalapácsvetés mellett 100, 200, 600 és 2000 méteres síkfutás szerepelt a versenyszámok között, melyek idén sípoló rakéta hajítással és távolugrással egészültek ki. A napot szenior atléta-találkozó és kiállítás is színesítette. Eredménylista hamarosan.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: