Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Emlékezzünk együtt nemzeti ünnepünkön

Babos Petra | 2024.03.12.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójára készül a város. A pénteki Március 15. téri megemlékezés helyszínén már áll a színpad, valamint a református templom homlokzatán elhelyezték a hatalmas kokárdát. A hagyományos városi emlékünnepség 10 órakor kezdődik.

Nemzeti ünnepünk előestéjén, március 14-én 17 órától Kormorán koncertre várják az érdeklődőket az Esterházy-kastély udvarára. A programot a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete egy nyertes projekt keretében szervezte meg. Március 15-én, pénteken Pápa Város Fúvószenekara fogadja majd a térre érkezőket 10 óra előtt. Beszédet dr. Áldozó Tamás polgármester mond, majd Taplra! Címmel ünnepi műsort láthatnak az emlékezők.

-Az elmúlt évben Horváth Dorina munkatársam kezdeményezésére megkezdtük a munkát két pápai tehetséges fiatallal, Tegyi Kornéllal és Móczár Bencével, akik pápai diákok közreműködésével tavaly összeállítottak egy színvonalas műsort. Az idei évben hasonló módon együtt dolgoznak pápai fiatalokkal. Számomra nagy öröm, hogy ismét pápai és Pápán tanuló diákok közreműködésével tudjuk megvalósítani az ünnepi műsort – emelte ki Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az időjárás előrejelzés szerint pénteken napsütéses, szélcsendes idő várható, így az ünnepséget a hagyományos helyszínen, a Március 15. téren tartják meg. Amennyiben nagyon rossz idő lenne, akkor az ünnepség elmarad és csak a koszorúzást tartják meg.

A jeles eseményen adják át a városi kitüntetéseket, majd koszorúzással tisztelegnek nemzeti hőseink emléke előtt. Március 15-én, délután idén újdonságként a Petőfi-házban 13 órától interaktív bemutatóval és a „Petőfi Pápán” című társasjátékkal várják az érdeklődőket. Megtekinthető az Én középszerű ember nem leszek című  Petőfi-kiállítás, melyet 14:30 órai kezdettel kurátori tárlatvezetéssel látogathatnak az érdeklődők a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei Könyvtárában. 16 órától A mi Petőfink – Petrovics Sándor pápai diákköltő versei és írásai című könvvbemutatóra invitálják az érdeklődőket. 15 órától 18 óráig pedig A szabadságharc hadserege címmel a Pápai Huszár Egyesület és a Hagyományok Hegye közös családi napra várja a látogatókat a Hagyományok Hegyén.

A Petőfi Moziban 15 órától láthatják a Most vagy soha című filmet, melyet közönségtalálkozó követ.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: