Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Emlékfát ültetett az erdészeti egyesület

Huszár Hajnal | 2023.04.11.

Különleges programra invitálta társszervezeteit az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Kaposvári Helyi Csoportja. A Költészet Napja alkalmából a Petőfi 200 emlékév apropóján kezdeményezést indított, hogy azon dunántúli települések helyi csoportjai, ahol Petőfi Sándor 1841-42-es vándorútja során megfordult, a Költészet Napján ugyanazon időben ültessenek emlékfát és versekkel emlékezzenek a költőre.

Ehhez a megemlékezéshez csatlakozott Szigetvár, Tamási, Kaszó, Szombathely, Sopron, valamint az OEE Pápai Helyi Csoportja is, hiszen Petőfi 1841 őszén Mohácsról Pécs, Szigetvár, Kaposvár, Keszthely, Sümeg és Szombathely érintésével ment Sopronba, majd onnan Pozsonyba és aztán Pápára. Így a Költészet Napján, április 11-én 11 órakor, a többi településsel egy időben szerveztek megemlékezést Petőfi tiszteletére.

 A rendezvény helyszíne városunkban a Hagyományok Hegye volt, mely jó kapcsolatot ápol a Bakonyerdő Zrt-vel, amelynek számos munkatársa tagja az erdészeti egyesületnek, az állami erdőgazdaság pedig támogatja, segíti az egyesületet.

A kis ünnepség Petőfi Sándor Erdőben című versének felolvasásával kezdődött, majd Patocskai-Lunk Eszter, az egyesület helyi csoportjának titkára köszöntötte a megjelenteket és beszélt a kezdeményezésről. A rendezvényen Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke olvasta fel Petőfi 1842. július 7-én Pápán írt levelét Szeberényi Lajosnak, a műsort Patocskai Panna szavalata zárta.

A megemlékezés végén Stubán Zoltán, az OEE Pápai Helyi Csoportjának elnöke és Tóth Kálmán egy körtefa csemetét ültetett el a kilátóhoz vezető út mentén, amely mellett kis tábla jelzi a jeles alkalmat és évfordulót.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: