Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Emléktáblát avattak a katolikus iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.28.

A napokban avatták fel Nagy László Kossuth-díjas, háromszoros József Attila-díjas, Radnóti-díjas költő, műfordító, grafikus, egykori katolikus iskolás diák emléktábláját a Szent István Római Katolikus Általános Iskola Fő téri épületének fogadóterében. A bronz portréplakettel ellátott emléktábla a Petőfi Városbarát Egylet adománya.

Kovács Krisztina, az iskola igazgatója avatóbeszédében elmondta, Nagy László a néhai Államilag Segélyezett Római Katolikus Polgári Fiúiskola diákja volt 1938 és 1941 között. Az intézményt száz évvel ezelőtt alapították, s bár nem a jelenlegi katolikus iskola épületében működött, a mai pápai katolikus iskola szellemi jogelődként tekint az egykori Római Katolikus Polgári Fiúiskolára, a későbbi Államilag Segélyezett Római Katolikus Polgári Fiúiskolára.

A rendezvényen Kerecsényi Zoltán, a városbarát egylet ügyvivője szavalt el egy Nagy László-verset, majd Kovács Krisztina és Barabásné Hegedüs Tímea igazgatógelyettes koszorút helyeztek el a frissen felavatott emléktáblánál.

Fotó: Szent István Római Katolikus Általános Iskola (Facebook)

       

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: