Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Energiahatékonyság, energiamegtakarítás, energiafüggetlenség

Huszár Hajnal | 2024.01.16.

Mit tehetnek az önkormányzatok azért, hogy energetikai költségeik jelentősen csökkenjenek – e témában hívta konzultációra az önkormányzatot, illetve intézményeit, gazdasági társaságait a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és az Egyensúly Intézet. Az országos programsorozat célja, hogy segítse az önkormányzatok konkrét előrelépéseit az energetika terén.


A rendezvényen az Egyensúly Intézet igazgatói és energetikai szakértők hívták fel a figyelmet a települések előtt álló kihívásokra és adtak hasznos ötleteket az energiahatékonyság, energiamegtakarítás és energiafüggetlenség növeléséhez.
A tanácskozáson kiemelték, az első lépés, hogy felmérjék a fogyasztási pontjaikat és az energiafelhasználásuk mennyiségét és ez alapján határozzák meg az azonnal elvégzendő feladatokat, a középtávú beavatkozásokat és a hosszú távú terveket. Szóba került az épületek homlokzati hőszigetelése, a födémszigetelés, a nyílászárók cseréje, de a napelemrendszerek telepítése, az energiatárolók létesítése és a külső beruházók bevonása is.


A szakértők az összefogás fontosságát hangsúlyozták, hiszen amit egy-egy önkormányzat, intézmény nem tud önmaga megvalósítani, az több szervezet együttműködésével létrejöhet, ám ehhez  energiaközösségek szükségesek, aminek nincs meg a jogszabályi háttere, vagyis ennek elérésére is kell az önkormányzatok összefogása és közös fellépése.
A konzultáción résztvevő szervezetek saját energetikai kezdeményezéseikről is tájékoztatást adtak, ezek is hasznos ötleteket hordoztak a többi résztvevő számára.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: