Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Energiatudatosságban a legjobbak között a türrösök

Horváth Andrea | 2024.04.30.

Az OPUS Titánok egy energiatudatossági csapatverseny 9., 10., 11. és 12. évfolyamos középiskolai tanulók számára – több millió forint értékű nyereményekért. A megmérettetésen a Türr Gimnázium diákjai is indultak, Szilos Attila tanár úr felkészítésével.

Az energiatudatossági verseny 3 fordulóból állt.  Az első fordulóban a 3 tagú csapatoknak egy online feladatsort kellett megoldaniuk 90 perc alatt, és azonosítani egy környezetvédelmi problémát.  A második fordulóban egy esszét és egy prezentációt készítettek a csapatok a felvetett probléma kreatív megoldására. A harmadik, döntő fordulóban a csapatoknak ezt a megoldást kellett bemutatniuk a prezentációjuk továbbfejlesztésével és annak bemutatásával, valamint gondolataikat egy általuk készített makett segítségével is kell szemléltetniük. A döntő során gyakorlati feladatokat is meg kell oldaniuk a csapatoknak.

A döntő fordulóra április 25-26-án került sor Hajdúszoboszlón, ahova az ország több mint 100 nevezett csapatából a Türr István Gimnázium és Kollégium kettő 10. A-s csapata is bekerült és kiválóan szerepelt. 2. helyen végzett Gáncs Janka Hanna, Szabó Dávid, Winhoffer Júlia és 3. helyezett lett Leimeiszter Ábel, Nagy Botond, Pethő Zsombor.

 Ezzel az eredményükkel a 2. helyezett csapat minden tagja és felkészítő tanára 150 ezer forintos, a harmadik helyezett csapat minden tagja és felkészítő tanára 100 ezer forintos vásárlási utalványt nyert, valamint összesen 450 ezer forintos díjat kap az iskola alapítványa. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: