Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Erdészek lövészversenye

Huszár Hajnal | 2023.07.28.

Közel 30 évvel ezelőtt a Bakonyerdő Zrt. is alapítója volt a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnokságának. A pápai székhelyű állami erdőgazdaság azóta is minden évben helyszínt biztosít az országos versenyprogram egy versenynapjának és minden esztendőben lövészcsapatával indul is a megmérettetésen.

A Bakonyerdő Zrt. szervezésében zajló fordulót hagyományosan a gyenesdiási Sportlőtér Centrumban tartják. A ma megtartott megmérettetésen 14 állami erdőgazdaság képviseltette magát, külföldi meghívottként a horvátországi Kaproncai Erdőgazdaságból is érkeztek vendégek, de ezúttal is részt vett a programon Varga András, négyszeres Európa-bajnok sportlövő.


-Az erdőgazdaságok szakemberei számára, a fegyver, mint munkaeszköz minél vadásziasabb, etikusabb és biztonságosabb használatának gyakorlása, az erdészek, vadászok lőtudásának fejlesztése, ez a verseny elsődleges célja – magyarázta Varga László. A Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a verseny egyfajta ösztönző megmérettetés is az erdőgazdaságok között, ugyanakkor segíti a hazai és nemzetközi kombinált vadászlövészeti versenyekre való felkészülést és toborzást. Mindezek mellett pedig kiváló lehetőséget ad az erdőgazdaságok munkatársai számára a találkozásra, barátkozásra, kellemes időtöltésre.


A Bakonyerdő Zrt. gyenesdiási sportlőtere magas minőségű, nemzetközileg is elismert lőtér és versenyhelyszín. Itt minden típusú lövés gyakorlására és versenyére van lehetőség – mondta Keczeli Zoltán, a BEFAG Erdész Lövész Klub elnöke.
-Ezen a többtusa lőbajnokságon futóvad lövésben, állócél lövésben, gyorsított korongvadászatban és vadász-trapban kell megmutatniuk tudásukat, ügyességüket a versenyzőknek – sorolta az elnök a versenyfeladatokat.


A remek időben megtartott, kiváló hangulatú verseny a következő hónapokban más helyszíneken, további fordulókkal folytatódik.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: