Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Eredményes gímbikaszezon

Huszár Hajnal | 2023.10.07.

Tizennyolcadik alkalommal zárta trófeamustrával a szeptemberi gímbikaszezont a Bakonyerdő Zrt. A Sárosfői vadászház udvarán pénteken megtartott hagyományos trófeakiállításon a pápai székhelyű állami erdőgazdaság minden erdészetétől érkeztek gímszarvas agancsok, szám szerint 118, a kollekciót pedig egy muflonkos csiga egészítette ki.


A rendezvényen a Bakonyerdő Zrt. munkatársaiból álló kürtegyüttes köszöntötte a vendégeket, majd Varga László vezérigazgató mondott beszédet. Kiemelte, nemcsak elméleti szinten, hanem a gyakorlatban is szeretnék bemutatni azt a vadgazdálkodási módszert, ami az állomány korosodását és minőségének javulását eredményezi.
-A néhány év türelem meghálálja a gondoskodást, törődést a vaddal és ez megmutatkozik ezen a szemlén is, tehát minőségében sokkal jobb állományt sikerült elhozni a mai rendezvényre – összegezte.

A szezon eredményeiről Pölöskei Balázs vadgazdálkodási osztályvezető adott tájékoztatást a jelenlevő erdészeti munkatársaknak és meghívott vendégeknek. Ő úgy fogalmazott, az idei gímbikaszezonban kellő számú vendéget fogadtak, az időjárás kiváló volt a vadásztatásnak, kollégái felkészítették a területeket és azt a mennyiségű és minőségű bikát, amelyre számítottak, terítékre is tudták hozni.
-A szeptemberi vadászatok során 136 gímbikát ejtettek el a bérvadászok, ezek közül 118-at mutatunk itt be. Ez a trófeaszemle kiválóan mutatja, hogy milyen élőhelyi különbségek vannak a Bakonyerdő Zrt. által kezelt területen, amely négy tájegységen található.

Mind a vezérigazgató, mind az osztályvezető emlékeztetett, a vadászati szezon eredményessége függ a az erdőgazdaság munkatársainak felkészültségétől, szakmai tudásától és az egész évben végzett munkájuktól. Varga László kiemelte, elégedett a Bakonyerdő Zrt. szakszemélyzetének tevékenységével. 

A Sárosfői Trófeamustra ezúttal is kiváló alkalmat teremtett az erdőgazdaság különböző erdészeteinél dolgozó munkatársainak találkozására, kötetlen beszélgetésekre és vadászélmények felidézésére.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: