Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Eredményes tornászok

Haraszti Gábor | 2024.04.02.

A budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték a Torna Diákolimpia Országos Döntőjét. A megmérettetésen a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános iskola egy lány és három fiú, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola három csapattal képviselte városunkat. A felkészítésnek és a tanulók lelkesedésének köszönhetően kiváló eredmények születtek, hiszen mindegyik korcsoportban ott voltak a pápaiak az ország legjobb tíz együttese között.

A pápaiak közül a legjobb eredményt a munkácsys lányok érték el, akik csapatban harmadik helyezettek lettek. A csapat tagjai Bácsi Boróka, Bácsi Dóra, Ihász Bojána, Magyar Hanna, Nagy Csenge, Szabó Anna voltak.

 – Az ország legerősebb 12 csapata között harmadikak lettünk úgy, hogy a második helytől mindössze egy tizeddel maradtunk el. Teljes mértékben meg vagyok elégedve a lányokkal, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a diákolimpián országosan 55 csapat indult – emelte ki Turbók Julianna, szertorna edző. 

A munkácsys fiúk is jól szerepeltek az országos döntőn, az I. korcsoport (Vadócz Nimród, Pusoma Krisztofer Ernő, Fekete Noel, Horváth Mirkó, Németh Benedek András, Meilinger Bendegúz László) kilencedik, a II. korcsoportosok (Derczó Zoltán, Horváth Benedek, Klotz Máté, Fehér Vince Balázs, Gergely Sebestyén, Kun Kristóf) hetedik, a III-IV. korcsoportosok (Szaller Noel Nimród, Potháczki Zsombor, Derczó Gergő, Fekete Gergő, Hübsch Márton, Császár Zsombor) ötödikek lettek.

Az erkelesek szintén három korcsoportban versenyeztek. Nemes István tanítványai közül az I. korcsoportosok ötödik helyen végeztek (Tóth István, Takács Bence, Renczes Hunor, Füredi Zsombor, Kovács Hunor, Pej Bence), a II. korcsoport tizedik lett (Horváth Balázs, Szaniszló Martin, Ungvári Dániel, Peidl Berárd, Tóth Áron), míg a III-IV. korcsoportos csapat (Pej Dávid, Nagy Dávid, Renczes Botond, Tóth Alex, Tóth Zalán) a nyolcadik helyet szerezte meg.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: