Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Erkel-nap a zene és a sport jegyében

Horváth Andrea | 2023.11.07.

1810. november 7-én született a nagy magyar zeneszerző, Erkel Ferenc. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon a névadójuk tiszteletére témanapot tartottak az Erkel-Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. 

 

A nap nyitányaként Heizer Zoltánné intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Schmidt Bence DÖK-elnök ismertette a témanap programját. A 8.z osztály képes, zenés összeállítással mutatta be Erkel Ferenc életét és munkásságát, ismert operarészletekkel gazdagítva a ppt-t.

 

Az is a hagyomány része, hogy az osztályok küldöttei ünnepélyes keretek közt megkoszorúzzák a neves zeneszerző emléktábláját az iskola aulájában.

 

Ezt követően az elsősök megkapták az iskola jelképét, a kékfestős kendőt, amit aztán büszkén viseltek. Az alsó és felső tagozatosokat külön programok várták, többek között koncert, Ki mit tud? és sportverseny is.

Heizer Zoltánné elmondta, hogy a zene elmaradhatatlan eleme a hagyományos témanapnak, a klasszikus zenével, azaz az operarészletekkel indult a nap, de megjelent a néptánc is a programban, valamint a könnyűzene is, hisz a Pápai Musical Stúdió Junior Csoportjának erkeles diákjai is felléptek. Az idei vendégzenekar a Kalapkabát volt.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: