Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Erkelesek a Vox Humana Kórusfesztiválon

Horváth Andrea | 2023.04.25.

A Vox Humana – az Emberi hang ünnepe – a révkomáromi énekkarok hagyományos tavaszi hangversenye, melynek visszajáró vendége az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa is. A révkomáromi Jókai Mór Alapiskola és a pápai intézmény között évtizedes jó kapcsolat van, részt vesznek egymás rendezvényein.

Az idei programban a pápai vendégek mellett közreműködött a Gaudium Vegyeskar és Hangszeres Kamaraegyüttes, a Jókai Mór Alapiskola kórusa, az Eötvös Utcai Alapiskola kórusa, a Marinaum Egyházi Iskolaközpont lánykara is. Az erkeles felső tagozatos kórust M. Varga veronika vezényelte, de elkísérte a csoportot Iványi Noémi és Nemeréné Fejes Emília is.

A pápaiak változatos repertoárral készültek, volt Bárdos-mű, népdalfeldolgozás és könnyedebb dallamok, is, például filmzenei sláger. Nagy tapsot kaptak az erkelesek, s ami még nagy élmény volt, az összes kórus közös éneke, mesélte M. Varga Veronika. A résztvevők Kormorán együttes Templom és iskola című dalát, valamint Az üzenet a kék bolygónak című dalt énekelték el közösen.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: